Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη νέα δημοσκόπηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις

  Περίπου 4 στους 10 ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά της νόσου Covid-19, δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να το πράξουν ούτε κατά την επόμενη χρονική περίοδο. 

  Το παραπάνω καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Prorata για το Kontra Channel και έρχεται σε μια συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση με εκβιαστικά διλήμματα και με αμφιβόλου αποτελεσματικότητας μέτρα επιχειρεί να επιταχύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, καθώς φέρεται ιδιαίτερα ανήσυχη από την εξάπλωση της παραλλαγής «Δ».

  Την ίδια στιγμή, μόλις 1 στους 4 ανεμβολίαστους δηλώνει ότι θα το κάνει την επόμενη χρονική περίοδο, ενώ 1 στους 3 το σκέφτεται ακόμα. 

  Στη δημοσκόπηση γίνεται αναφορά και στην ενέργεια της κυβέρνησης για τη χορήγηση προπληρωμένης κάρτας σε νέους που θα εμβολιαστούν. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (37%) δηλώνει ότι τώρα βλέπει αρνητικότερα την κυβέρνηση, από ό,τι πριν την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας. 

  Παράλληλα, αν και το 60% δηλώνει ότι η κίνηση της κυβέρνησης με την προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για τους νέους θα λειτουργήσει ως κίνητρο για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί στην ηλικιακή ομάδα 18-25 ετών, εντούτοις ο ένας στους δύο ερωτώμενους συμφωνεί ότι η εν λόγω ενέργεια αποτελεί μια «λογική εξαγοράς των νέων».

  Σχετικά διχασμένοι φέρονται οι ερωτώμενοι για το θέμα της χορήγησης προνομίων και διευκολύνσεων σε όσους έχουν εμβολιαστεί, με το 56% να συμφωνούν με τέτοιες ενέργειες, ενώ το 44% να διαφωνούν.

  Τέλος, το 57% συμφωνεί με την ελεύθερη πρόσβαση μόνο των εμβολιασμένων σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους (θέατρα, κινηματογράφοι, εστιατόρια), με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗefsyn.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ