Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Intrakat: Υπογραφή σύμβασης έργου «Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης Λυμάτων Παραλιακών Οικισμών Αιγιαλείας», ύψους 24,4 εκατ. ευρώ

Υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ της Intrakat και της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης Λυμάτων Παραλιακών Οικισμών Αιγιαλείας», ύψους...
More

  Latest Posts

  Κυριάκος Μητσοτάκης για εμβολιασμούς: Ούτε ίχνος αυτοκριτικής – Μόνο Success Story!

  Του Βασίλη Σκουρή

  Θριαμβευτικοί τόνοι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο «διάγγελμα» της Δευτέρας, ενώ έχει εμβολιαστεί πλήρως μόλις το 41% του πληθυσμού!

  «Πόσοι, άραγε, θα στοιχημάτιζαν πριν από έξι μήνες ότι στα μέσα Ιουλίου 5.300.000 έλληνες θα είχαν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση; Και ότι περίπου 4.300.000 θα ήταν ήδη πλήρως θωρακισμένοι;»

  Το παραπάνω απόσπασμα είναι μέρος του «διαγγέλματος» του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό την Δευτέρα, με αφορμή την εξαγγελία του για υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

  Ο …ίδιος, θα μπορούσε να πει κάποιος, καθώς είχε προαναγγείλει ποσοστό εμβολιασμένων 70% αρχές του καλοκαιριού, εντός του Ιουνίου!https://819d24fe250b9b7392bbc596a5971f7e.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

  Αντί για αυτό:

  -Μόνο το 41% των πολιτών είναι εμβολιασμένοι πλήρως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες Δευτέρα, η ίδια η κυβέρνηση!https://819d24fe250b9b7392bbc596a5971f7e.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

  -Μόλις το 50% έχει εμβολιαστεί μόνο με μια δόση, την ίδια στιγμή που το τείχος ανοσίας χτίζεται μόνο με 70% πλήρως εμβολιασμένων- και σύμφωνα με τους επιστήμονες η μετάλλαξη «Δέλτα» απαιτεί το 82-85%!

  -Στους άνω των 80 ετών η χώρα μας βρίσκεται στην 18η θέση του ΕΟΧ με ποσοστό 69,8%, έναντι μέσου όρου υψηλότερου του 80%. Είναι χαρακτηριστικό πως το υψηλότερο ποσοστό ανοσίας ηλικιακής ομάδας στη χώρα μας είναι της ηλικίας 70-79 ετών, που ανέρχεται στο 79%, πλην όμως βρισκόμαστε στην 19η θέση των χωρών-μελών της ΕΕ, όπου ο μέσος όρος της συγκεκριμένης εμβολιασμένης ομάδας υπερβαίνει το 90%!

  -Ειδικές κατηγορίες πληθυσμού βρίσκονται σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Οι Ρομά, πχ, που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν εγγραφεί στους σχετικούς καταλόγους προκειμένου να εμβολιαστούν, δεν φτάνουν ούτε καν το 20%! «Όχι ενθαρρυντικά» -για να το πούμε κομψά- είναι τα στοιχεία και σε άλλες ομάδες , όπως στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Ασύλου ή στους φυλακισμένους!

  Ο πρωθυπουργός, βεβαίως, δεν έχασε την ευκαιρία να επαναφέρει και το Success Story στον τουρισμό! «Στον τουρισμό, ιδιαίτερα, οι αφίξεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ξεπέρασαν, τις τελευταίες μέρες, το 50% των συνολικών αφίξεων του 2019». Και αυτό όταν ο κλάδος στενάζει, καθώς το μέλλον για τη φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα δυσοίωνο!

  Λίγη αυτοκριτική, λίγο λιγότερη μεγαλομανία, κατά τη γνώμη της στήλης, δεν θα έβλαπτε κανένα-και θα έκανε τις προτροπές όλων για εμβολιασμό στους πολίτες που διστάζουν ή αρνούνται, πιο πειστικές!

  ΥΓ: Μόνο και μόνο τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται είναι δηλωτικά της αποτυχίας της κυβέρνησης στο θέμα των εμβολιασμών-όπως και του Success Story που καλλιεργεί η κυβέρνηση!

  ΥΓ: Ο πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί και πάλι στην αντιπολίτευση, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή του διχασμού: «Είναι καιρός να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από μία κοινή πραγματικότητα.

  Και τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι κοινοί κανόνες δεν διχάζουν, αλλά ενώνουν. Αντίθετα, τη σύγχυση σπέρνουν μόνον η διγλωσσία και οι αντιφατικές συμπεριφορές. Ας μην επενδύουν, λοιπόν, κάποιοι στην άγνοια ή στην αγωνία. Πολύ περισσότερο όταν η οικονομία βάζει ξανά μπροστά τις μηχανές της. Και, όπως είπα και στην αρχή, φέτος ο τουρισμός μπορεί τελικά να μας εκπλήξει ευχάριστα».

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗieidiseis.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ