Κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο για να μην κλείσουν τα νοσοκομεία ενώ η «Δέλτα» φέρνει το τέταρτο κύμα

Του Βασίλη Σκουρή

Κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο δημιουργείται προκειμένου να μην κλείσουν νοσοκομεία, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, τη στιγμή μάλιστα που η μετάλλαξη «Δέλτα» φέρνει το τέταρτο κύμα προ των πυλών της χώρας.

Τις σφοδρές αντιδράσεις που ξεκίνησαν ήδη προκάλεσε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή» της Κυριακής.

«Δεν γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων, γιατί όλοι ήθελαν νοσοκομείο στην πόλη τους, και να περιμένουμε να έχουμε τρία καλά νοσοκομεία…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προκαλώντας απορίες για το μέλλον που επιφυλάσσεται στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ μάλιστα η πανδημία εξακολουθεί να δείχνει τα δόντια της και να αντεπιτίθεται.

Ήδη, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αναδεικνύουν σε μείζον θέμα το κλείσιμο νοσοκομείων, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ25. «Στα κάγκελα» βρίσκονται και οι φορείς του νοσηλευτικού προσωπικού, με την ΟΕΝΓΕ (την Ομοσπονδία νοσοκομειακών Γιατρών) να δηλώνει αντίθετη σε κάθε συγχώνευση και κατάργηση νοσοκομείου και οποιασδήποτε άλλης μονάδας υγείας, για τις οποίες τονίζει ότι πρέπει να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό.

Η αρχή για το κλείσιμο και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναμένεται να γίνει από τα νοσοκομεία Θήβας και Λειβαδιάς, αλλά και από τα νοσοκομεία των νομών Ηλείας, Λασιθίου και Αργολίδας, με πλάνο να συνεχιστούν σε όλη τη χώρα.

Οι αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο, επίσης, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σφοδρές, καθώς, μεταξύ άλλων, ελλείψει ακόμα και της στοιχειώδους πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τα υπάρχοντα νοσοκομεία δεν επαρκούν να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες πολλών περιοχών.

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!