Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο για να μην κλείσουν τα νοσοκομεία ενώ η «Δέλτα» φέρνει το τέταρτο κύμα

  Του Βασίλη Σκουρή

  Κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο δημιουργείται προκειμένου να μην κλείσουν νοσοκομεία, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, τη στιγμή μάλιστα που η μετάλλαξη «Δέλτα» φέρνει το τέταρτο κύμα προ των πυλών της χώρας.

  Τις σφοδρές αντιδράσεις που ξεκίνησαν ήδη προκάλεσε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή» της Κυριακής.

  «Δεν γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων, γιατί όλοι ήθελαν νοσοκομείο στην πόλη τους, και να περιμένουμε να έχουμε τρία καλά νοσοκομεία…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προκαλώντας απορίες για το μέλλον που επιφυλάσσεται στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ μάλιστα η πανδημία εξακολουθεί να δείχνει τα δόντια της και να αντεπιτίθεται.

  Ήδη, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αναδεικνύουν σε μείζον θέμα το κλείσιμο νοσοκομείων, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ25. «Στα κάγκελα» βρίσκονται και οι φορείς του νοσηλευτικού προσωπικού, με την ΟΕΝΓΕ (την Ομοσπονδία νοσοκομειακών Γιατρών) να δηλώνει αντίθετη σε κάθε συγχώνευση και κατάργηση νοσοκομείου και οποιασδήποτε άλλης μονάδας υγείας, για τις οποίες τονίζει ότι πρέπει να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό.

  Η αρχή για το κλείσιμο και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναμένεται να γίνει από τα νοσοκομεία Θήβας και Λειβαδιάς, αλλά και από τα νοσοκομεία των νομών Ηλείας, Λασιθίου και Αργολίδας, με πλάνο να συνεχιστούν σε όλη τη χώρα.

  Οι αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο, επίσης, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σφοδρές, καθώς, μεταξύ άλλων, ελλείψει ακόμα και της στοιχειώδους πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τα υπάρχοντα νοσοκομεία δεν επαρκούν να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες πολλών περιοχών.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗieidiseis.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ