Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Θορυβημένοι στον ΣΥΡΙΖΑ: Με δύο νέες καμπάνιες κόντρα στην εσωστρέφεια και στη δυναμική του ΚΙΝΑΛ


  Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θορυβημένοι κι από τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, αποτάσσονται την εσωστρέφεια στο δρόμο προς το συνέδριο του Φεβρουαρίου.


  Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουν την… «επιτυχημένη», όπως τουλάχιστον τη χαρακτηρίζουν, εξόρμηση του Αλέξη Τσίπρα και κεντρικών στελεχών του σε όλη την Ελλάδα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεδιπλωθούν δύο νέες καμπάνιες: η μία για την ακρίβεια και η άλλη για την εγγραφή νέων μελών.
  Ως προς το τρίτο συνέδριο, θα συζητηθούν ζητήματα τακτικής και φυσιογνωμίας του κόμματος, αλλά κι ένα άμεσα εφαρμόσιμο κυβερνητικό πρόγραμμα βασισμένο στις επεξεργασίες που έχουν ήδη παραχθεί στην προγραμματική συνδιάσκεψη του καλοκαιριού.


  Βασικό ζητούμενο, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, είναι να αντιστοιχηθεί η πολιτική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως του ισχυρότερου αριστερού κόμματος στην Ευρώπη με τη δυνατότητά του να οργανώνεται στη βάση της κοινωνίας και να παρεμβαίνει ουσιαστικώς στους θεσμικούς φορείς εκπροσώπησής της (τοπική αυτοδιοίκηση, συνδικάτα, επαγγελματικούς συλλόγους κ.λπ.).


  Κεντρικός γνώμονας όλων των παραπάνω είναι πώς θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί και χρήσιμοι στην κοινωνία, δηλαδή πώς θα μπορέσουν να διαμορφώσουν ένα αριστερό και προοδευτικό πολιτικό ρεύμα αλλαγής πορείας της χώρας.​


  Όσο και να ξορκίζεται, ωστόσο, η εσωστρέφεια αυτή δεν απουσιάζει, με κείμενα που βλέπουν σε καθημερινή βάση το φως της δημοσιότητας να δίνουν ένα διαφορετικό στίγμα από αυτό που θέλει να περάσει η ηγεσία.
  Είναι χαρακτηριστικό κοινό άρθρο 14 μελών της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης- μεταξύ των οποίων και του ευρωβουλευτή κι αντιπροέδρου της Ευρωβουλής Δημήτρη Παπαδημούλη- τα οποία αποτάσσονται, ανάμεσα σε άλλα, την επάνοδο από το παράθυρο στο ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών, με μέλη με ειδικά προνόμια και διαφορετικές ταχύτητες, τα παρωχημένα αρχηγικά πρότυπα που δεν ταιριάζουν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα και στην παράδοση της ανανεωτικής Αριστεράς, τη λογική που επιδιώκει να αντιπαραθέσει τον πρόεδρο με τη συλλογική υπόσταση και λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και τους κλειστούς μηχανισμούς που λειτουργούν ως κόμμα μέσα στο κόμμα, φέουδα, και καπετανάτα.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ