Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  «Θα απαντήσουμε…» – H νέα «σκληρή» απάντηση Ρωσίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη (pic)

  Νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, μετά την απόφαση της Αθήνας να απελάσει 12 Ρώσους διπλωμάτες.

  Η Μ.Ζαχάροβα σε υψηλούς τόνους σημειώνει ότι «πρόκειται για μια πραγματικά άνευ προηγουμένου κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις. Επιβεβαιώνει και μόνο πόσο ζήλο επιδεικνύουν οι ελληνικές αρχές στο να ακολουθούν την πορεία αποδόμησης των διμερών μας σχέσεων και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας. Είναι λυπηρό που αιώνες ιστορικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της “διατλαντικής αλληλεγγύης”».

  «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εκείνοι που προχώρησαν σε αυτή την αβάσιμη απόφαση να εκδιώξουν το προσωπικό από τη χώρα, ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ελληνικού και ρωσικού λαού. Παρότι έχουν γίνει τα πάντα για να αποδομηθεί η Ρωσία και να προκληθεί η μέγιστη δυνατή ζημία στις διμερείς μας σχέσεις, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτές οι κινήσεις θα αποτύχουν μακροπρόθεσμα.

  Η Αθήνα είναι πλήρως υπεύθυνη για αυτή την εχθρική κίνηση. Θα απαντήσουμε καταλλήλως» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Μ.Ζαχάροβα.

  Είχε προηγηθεί το μήνυμα στα social media από τη Ρωσίκη πρεσβεία η οποία έκανε, επίσης, λόγο για ένα «αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα» σχετικά με την απόφαση της Ελλάδας αναφέροντας, παράλληλα, πως αυτή η κίνηση θα έχει συνέπειες για τη χώρα μας.

  Η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας


  «Στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

  Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων.

  Επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».

  Η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ