Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Η Handelsblatt αποκαλύπτει με ποιον θα συνεργαστεί ο Αλέξης Τσίπρας – Τι γράφει για το αποτέλεσμα των εκλογών

  Οι εκλογές πλησιάζουν και η χώρα είναι ήδη σε τροχιά, με τη Handelsblatt να σχολιάζει το προεκλογικό σκηνικό και τους δύο βασικούς υποψηφίους.

  «Πολλοί στους ελληνικούς οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς κύκλους προσβλέπουν με ανησυχία σε μια πιθανή επιστροφή της ριζοσπαστικής αριστεράς στην εξουσία», δεδομένου ότι το 2015 «οδήγησε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στα πρόθυρα της κατάρρευσης μέσα σε έξι μήνες».

  Αναφορικά με την πρόοδο της νυν κυβέρνησης, όπως μεταδίδει η DW, το γερμανικό μέσο κρίνει πως «από οικονομική άποψη, έχει επιτευχθεί μια εκπληκτική μεταστροφή τα τελευταία τέσσερα χρόνια. […] Η Ελλάδα έχει αρχίσει να αποπληρώνει τα χρέη της πρόωρα. Η ανεργία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δώδεκα ετών. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις σημείωσαν νέο ρεκόρ το 2022. Φέτος, η χώρα θα μπορούσε να επανέλθει στην κατηγορία των φερέγγυων οφειλετών, στην οποία ανήκε πριν από την κρίση».

  Παρόλα αυτά, «ο ισολογισμός της κυβέρνησης είναι μεικτός», δεδομένης της υπόθεσης των υποκλοπών. «Η ΕΥΠ πιθανότατα παρακολουθούσε τα τηλέφωνα ενός εξέχοντος πολιτικού της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης και ενός ερευνητή δημοσιογράφου. Σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, παρακολουθήθηκαν περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι και πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένων υπουργών, κυβερνητικών βουλευτών και του Επιτελάρχη».

  «Εάν οι συντηρητικοί δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν την απόλυτη πλειοψηφία, ο Μητσοτάκης θα θελήσει να προχωρήσει σε νέες εκλογές το συντομότερο δυνατό», κρίνει η HB.

  Εκλογές 2022: Η Handelsblatt για Τσίπρα και Βαρουφάκη
  Τέλος, όσον αφορά στις βλέψεις του Τσίπρα, το γερμανικό μέσο αναφέρει πως βασική του επιδίωξη είναι ένας διακομματικός συνασπισμός, πιθανώς με κόμματα της αριστεράς, όπως αυτό του Γιάνη Βαρουφάκη.

  «Ο Τσίπρας έχει αποδείξει πως δεν έχει αναστολές όταν πρόκειται να επιλέξει τους πολιτικούς του εταίρους ήδη από το 2015, όταν είχε σχηματίσει συνασπισμό με τους δεξιούς λαϊκιστές Ανεξάρτητους Έλληνες».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ