Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Η υπόθεση Μπογδάνου βάζει «φωτιά» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στο εσωτερικό της ΝΔ

  Η υπόθεση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου επισκίασε όλες τις κυβερνητικές δραστηριότητες καθώς ο απόηχος των ενεργειών του βουλευτή της ΝΔ έδωσε τροφή για αντιπαράθεση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετατόπισε το ενδιαφέρον των πολιτών στις συζητήσεις περί ακροδεξιάς.

  Την ίδια στιγμή η εισαγγελική παρέμβαση για την αναδημοσίευση ρατσιστικού άρθρου, καθώς και λίστας με τα ονόματα μαθητών δημοτικού σχολείου της Αθήνας δείχνει ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και ξεφεύγει από τα στενά όρια της κομματικής αντιπαράθεσης. Προκαλεί δε το δημόσιο αίσθημα των πολιτών που παραδοσιακά βρίσκονται στον χώρο του κέντρου.

  Η κυβέρνηση προσπάθησε να κλείσει την ιστορία δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ο οποίος δήλωσε ότι «η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος που αναγνώρισε μεν ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά», όμως απ’ ό,τι φαίνεται η αντιμετώπιση του θέματος δεν θα είναι τόσο απλή.

  Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η εντολή του Μεγάρου Μαξίμου προς τον βουλευτή του κόμματος είναι να μην κάνει καμία δήλωση και καμία εμφάνιση για αυτό το θέμα.

  Κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δεν έκρυβαν την δυσαρέσκεια τους για την ιστορία καθώς όπως έλεγαν τέτοιες συμπεριφορές θολώνουν το ιδεολογικό χαρακτήρα του κόμματος σε μια στιγμή ιδιαίτερα ευαίσθητη για την ΝΔ.

  Επεσήμαιναν μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον έχει θέσει εκτός κόμματος από την στιγμή που δεν κινδυνεύει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενώ τόνιζαν ότι ο όλος σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού τινάχτηκε στον αέρα.

  Κοινοβουλευτικοί παράγοντες εμφανίζονται ωστόσο να παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις αιτιάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία ισχυρίζονται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να διαγράψει τον βουλευτή του για να μην δυσαρεστήσει τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους που συντάχθηκαν μαζί του εξ αιτίας των απόψεων που εξέφραζε ο πρωθυπουργός κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

  Ισχυρίζονται ακόμα ότι το Μέγαρο Μαξίμου είναι δέσμιο των ιδιοτροπιών και των ακροδεξιών απόψεων του Κωνσταντίνου Μπογδάνου καθώς οι συνεργάτες του πρωθυπουργού φοβούνται ότι εάν τον θέσουν εκτός κόμματος τότε δεν αποκλείεται να δημιουργήσει ένα δικό του ακροδεξιό κόμμα αποψιλώνοντας την ΝΔ.

  «Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες την στιγμή που έχει φουρτούνα» λένε στελέχη της ΝΔ.

  Κυβερνητικοί παράγοντες σχολιάζοντας όλες τις εξελίξεις στο θέμα έλεγαν πάντως ότι ακόμα και να ήθελε να διαγράψει τον βουλευτή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης η χρονική συγκυρία δεν ευνοεί μια τέτοια κίνηση δεδομένου ότι το Σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη με ανοικτή ατζέντα.

  Πάντως το θέμα Μπογδάνου αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς και στις κομματικές διεργασίες της ΝΔ ιδιαίτερα όταν θα καθοριστούν οι εκλογές.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗtopontiki.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ