Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Η Ντόρα ζητά από την Ε.Ε. να χρηματοδοτήσει την Τουρκία

  Τη στήριξη της Τουρκίας από την Ευρώπη για να ενισχύσει τα σύνορά της και να αποτραπεί εισβολή προσφύγων από το Αφγανιστάν ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη, παρά το γεγονός ότι η συνολική οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία μέχρι τώρα για την ενίσχυση των συνόρων της είναι ήδη περίπου 10 δισ. ευρώ.

  «Τώρα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία και στήριξη της Τουρκίας για να ενισχύσει τα δικά της σύνορα έναντι της εισβολής που θα δεχθεί, υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα συνεργαστεί με την Ευρώπη και δεν θα εργαλειοποιήσει το αφγανικό πρόβλημα και το Μεταναστευτικό απέναντί της» είπε η βουλευτής της Ν.Δ. σε ιστοσελίδα. Η προϋπόθεση, ωστόσο, που βάζει η κυρία Μπακογιάννη είναι άνευ ουσίας, καθώς η Τουρκία έχει αποδείξει μέχρι τώρα ότι, ανάλογα με τις επιδιώξεις της, και εργαλειοποιεί εις βάρος της Ευρώπης παρόμοια θέματα (π.χ., τους πρόσφυγες από τη Συρία) και οικονομική βοήθεια δισ. ευρώ λαμβάνει κάθε φορά.

  Σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη, «τώρα είναι η ώρα μιας ουσιαστικής απόφασης που πρέπει να πάρει η Ευρωπαϊκή Ενωση για το πώς θα διαχειρίζεται από κοινού τα νέα μεταναστευτικά ρεύματα, τα οποία θα είναι θηριώδη». «Η Ευρώπη δεν έχει ούτε μία μέρα για χάσιμο. Δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα, είτε είμαστε Πολωνοί είτε είμαστε Ούγγροι είτε ζούμε στο Λουξεμβούργο. Οπως επίσης θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στις σχέσεις της Ευρώπης με την Τουρκία» είπε.

  Η κυρία Μπακογιάννη υπογράμμισε ακόμα πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να φέρει στην Ελλάδα τους οκτώ Αφγανούς οι οποίοι δούλεψαν ως διερμηνείς με τις ελληνικές δυνάμεις εκεί. «Είναι ηθικό θέμα να μην αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους στο έλεος της μοίρας τους. Η τιμή της χώρας μας εξαρτάται και από αυτό» είπε.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ