Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Η νέα θέση του Βενιζέλου – Τον πρότεινε ο Μητσοτάκης

  Στο Συμβούλιο της Ευρώπης θα βρεθεί ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από πρόταση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

  Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά από συζήτηση που είχε με την Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου Μαρία Μπούρτις πρότεινε για την Επιτροπή των Σοφών τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

  Ως επικεφαλής της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε την δυνατότητα να προτείνει μία θέση από τις επτά για την επιτροπή.

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχθηκε τη θέση και θα βρεθεί σύντομα στο Στρασβούργο για να μελετήσει μαζί με τους συναδέλφους του τα επόμενα βήματα του Συμβουλίου της Ευρώπης εν μέσω πολέμου, ενεργειακής κρίσης και γεωπολιτικών αλλαγών.

  Στην σχετική ομάδα εκτός από τον κ. Βενιζέλο, συμμετέχουν οι πρώην Πρωθυπουργοί της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ και της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντίτσοβα, η πρώην Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φεντερίκα Μοργκερίνι, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Ινέ Μαρί Έρικσεν και ο πρώην Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ανδόρας Ζοσέπ Νταλιερές Κοντίνα.

  Η πρόταση προς τον κ. Βενιζέλο έγινε απευθείας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το Συμβούλιο της Ευρώπης θα έχει έντονη την παρουσία του ΠΑΣΟΚ καθώς πέρα από τον κ. Βενιζέλο στο Συμβούλιο της Ευρώπης ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος είναι ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου Πάνος Μπεγλίτης.

  Μάλιστα, ο κ. Μπεγλίτης θα αναλάβει να ξεναγήσει τον κ. Βενιζέλο στο Στρασβούργο της Γαλλίας πράγμα καθόλα εύκολο καθώς οι δυο τους συνυπήρξαν στο υπουργείο Άμυνας το 2009 στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ