Η Ελλάδα στη «μαύρη λίστα» του αμερικανικού CDC – Ακόμη μια «επιτυχία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Ξεπέρασε κάθε φαντασία η ανικανότητα της ‘Επιτελικής κυβέρνησης’ Μητσοτάκη, με το ένα ‘χαστούκι’ να διαδέχεται το άλλο για τον ελληνικό τουρισμό, στην καρδιά της φετινής σεζόν», τονίζει σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου.

«Η πρωτοφανής προχειρότητα, οι ερασιτεχνισμοί και οι παλινωδίες στο πεδίο της τουριστικής πολιτικής έφεραν την Ελλάδα και επισήμως εκτός λίστας, καθώς το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) κατέταξε τη χώρα μας στο ‘Επίπεδο 4’», συμπληρώνει η κ. Νοτοπούλου.

«Στο επίπεδο δηλαδή», αναφέρει, «των πλήρως αφερέγγυων και αναποτελεσματικών κρατών ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, συστήνοντας ισχυρά στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν προς την Ελλάδα».

«Τελικά, η ‘επιτυχία’ του φετινού καλοκαιριού εξανεμίστηκε τη στιγμή που η χώρα χάνει στρατηγικές αγορές εξαιτίας της παντελούς έλλειψης σχεδίου, αλλά και της παροιμιώδους αναποτελεσματικότητας των αρμοδίων για εκτεταμένο testing αξιόπιστη ιχνηλάτηση και περιορισμό της διασποράς του ιού», επισημαίνει.

«Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για το πως φτάσαμε ένα βήμα πριν το κλείσιμο ξανά του τουρισμού; Τώρα, που η μία πόρτα κλείνει πίσω από την άλλη, αναμένουμε από τον αρμόδιο υπουργό να μας πληροφορήσει σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να σωθεί ό,τι είναι δυνατόν, από τη φετινή σεζόν, πριν κατεδαφίσει όλη την τουριστική παρακαταθήκη της χώρας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η βουλευτής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...