Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Η «γκάφα» Μιχαηλίδου για τις απολύσεις αποκαλύπτει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς

  Για «γκάφα» της υφυπουργού Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου αναφορικά με τη δήλωσή της για τα περί απόλυσης υπαλλήλων δομών ηλικιωμένων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

  «Η γκάφα της Δόμνας Μιχαηλίδου για απολύσεις αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89», αναφερθείς στη δήλωση της υφυπουργού Εργασίας ότι εργαζόμενοι που δεν θα εμβολιαστούν θα απολυθούν, την οποία έπευσε στη συνέχεια να ανασκευάσει λέγοντας πως ήταν «λάθος».

  «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση κατασκευάζουν εσωτερικούς εχθρούς μέσα στην κοινωνία και καλλιεργούν την πόλωση και το διχασμό των πολιτών, προκειμένου να κρύψουν τις δικές τους αποτυχίες», διεμήνυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

  «Η κυβέρνηση πρέπει σίγουρα να εξηγήσει τι πήγε τόσο λάθος και από το 70% των πολιτών που έλεγε ότι θα είχαμε πλήρως εμβολιασμένους στις αρχές του καλοκαιριού, είχαμε μόλις το 40% στις αρχές Ιουλίου -δηλαδή έπεσε 30% έξω από το στόχο».

  «Κάποιος πρέπει να φταίει, δεν μπορεί στη χώρα της “ατομικής ευθύνης”, οι μόνοι που δεν έχουν ποτέ ευθύνη να είναι ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι κυβερνητικοί βουλευτές», πρόσθεσε επίσης μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

  «Πρώτα απ’ όλα ευθύνεται το γεγονός ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν στήριξε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας -είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να “τρέχει” κανείς ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα χωρίς να έχει ενισχύσει τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας και με ένα δημόσιο προϋπολογισμό για την υγεία μειωμένο κατά 600 εκ. για το 2021», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

  «Αν η κυβέρνηση, για παράδειγμα, είχε λύσει το ζήτημα με τις κινητές μονάδες εμβολιασμών για τους ευάλωτους συμπολίτες μας με προβλήματα μετακίνησης -που θέλουν να εμβολιαστούν αλλά δεν μπορούν- σήμερα θα ήμασταν πολύ καλύτερα», ανέφερε.

  «Είναι εγκληματικό μάλιστα ότι, εν μέσω πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε τη συζήτηση για κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων και συγχώνευση κλινικών, λέγοντας ότι έχουμε περισσότερα νοσοκομεία από όσα χρειαζόμαστε!», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος στον «Alpha 9.89», ενώ υπενθύμισε και ότι «η κυβέρνηση ποτέ δεν διέψευσε την αποκάλυψη του Politico, ότι η χώρα πήρε 2 εκ. λιγότερα εμβόλια από αυτά που δικαιούταν από την εταιρεία Moderna».

  «Οι συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης σε διάφορα ζητήματα, όπως με το εμβόλιο της Astra Zeneca, τα προβλήματα με την κατανομή των εμβολίων στη χώρα -όταν υπάρχουν περιοχές που πρέπει να κάνεις ολόκληρο ταξίδι για να έχεις πρόσβαση σε συγκεκριμένο εμβόλιο- όλα αυτά οδήγησαν στο σημερινό αρνητικό αποτέλεσμα», δήλωσε στον «ΣΚΑΪ».

  Επανέλαβε δε το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, όχι με όρους ατομικής ευθύνης αλλά με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης, γιατί σε μία πανδημία δεν είναι ο καθένας μόνος του, είμαστε όλοι και όλες μαζί». «Αυτό το “όλοι μαζί” σπάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον τρόπο που λειτουργεί αυτή τη στιγμή», τόνισε.

  Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

  «Σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως στους υγειονομικούς και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «αλλά με πολύ προσεκτικό σύστημα κινήτρων-αντικινήτρων, ώστε να μην έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα».

  «Είναι διαφορετικό, για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος -που δεν έχει εμβολιαστεί- να έχει την υποχρέωση να προσέρχεται στο χώρο εργασίας νωρίτερα για να κάνει τεστ, και είναι διαφορετικό να λέμε ότι κάποιος θα χάσει τη δουλειά του», εξήγησε. «Αν υπάρξει τέτοιου είδους αντιμετώπιση, στη μεγάλη κλίμακα της κοινωνίας είναι πολύ πιθανό ο κόσμος να πολωθεί προς την αντίθετη πλευρά», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

  Χαρακτήρισε δε ανορθολογικό το ότι «στην εστίαση οι πελάτες θα διαχωρίζονται, αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί, στο μετρό ή στο λεωφορείο, στα μέσα μεταφοράς είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο».

  Στο πεδίο της οικονομίας υπογράμμισε στον «Alpha 9.89», «την άμεση ανάγκη για διαγραφή ενός κομματιού του ιδιωτικού χρέους -που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία- και ρύθμιση του υπολοίπου, αλλά και την ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού, ο οποίος παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα».

  Τέλος, όσον αφορά την προανακριτική της Βουλής, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε στον «ΣΚΑΪ» ότι «η συγκεκριμένη διαδικασία ήταν ένα μεγάλο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, γιατί υπενθύμισε σε όλους τους πολίτες ότι η πρώτη φορά που τηρήθηκε η συνταγματική υποχρέωση των καναλαρχών να πληρώνουν για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν, ήταν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

  «Το αφήγημα που προσπάθησε να στήσει όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ κατέρρευσε με πάταγο. Αναρωτιέται κανείς, αν ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προσπαθούν να μας πείσουν σήμερα, προσπάθησε δήθεν να ελέγξει την ενημέρωση χωρίς καμία ροή χρήματος, τότε η λίστα Πέτσα και τα σχεδόν 40 εκ. που έχει δώσει η ΝΔ στα μέσα ενημέρωσης, τι ακριβώς είναι;», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ