Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Η απόφαση του Μητσοτάκη μετά την κατάρρευση της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις – Προσπαθούν να τον μεταπείσουν

  Η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στον τέλος της τετραετίας με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο ξάφνιασε και τους πιο υποψιασμένους συνεργάτες του καθώς πολλοί από αυτούς θεωρούσαν ότι είχαν περιθώρια χρόνου για να τον μεταπείσουν.

  Οι πληροφορίες λένε ότι όλο το τελευταίο διάστημα αρκετοί από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού προσπαθούσαν να τον πείσουν ότι –εν μέρει- η λύση στα προβλήματα τους βρίσκεται στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και πιο συγκεκριμένα στο όριο της αυτοδυναμίας.

  Γι’αυτό άλλωστε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα με πληροφορίες και σενάρια για το πού θα κατέβει το όριο της αυτοδυναμίας, το οποίο μάλιστα το συσχέτιζαν και με την διαφορά που θα έχει το πρώτο από το δεύτερο κόμμα.

  Όσοι του εισηγούνταν την αλλαγή του εκλογικού νόμου στήριζαν την άποψη τους στο γεγονός ότι στην κοινωνία υπάρχει μεγάλη δυσφορία και αναταραχή εξ αιτίας των αυξήσεων. Εάν ο πόλεμος διαρκέσει ακόμα αρκετό διάστημα, τότε τα πράγματα δεν αποκλείεται να γίνουν ακόμα χειρότερα για την κυβέρνηση και τη ΝΔ.

  Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάσημα δείχνουν άλλωστε ότι τα περιθώρια υπομονής των πολιτών στερεύουν ενώ παράλληλα μειώνεται και η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις χθες η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από την ΝΔ 7,6%.

  Ο πρωθυπουργός εξ αρχής εμφανιζόταν αρνητικός στα σενάρια της αλλαγής του εκλογικού νόμου καθώς δεν ήθελε οι αντίπαλοί του να του αμφισβητήσουν τον θεσμικό χαρακτήρα της διακυβέρνησης του, ούτε και να γίνει αντικείμενο σχολιασμού από τον Αλέξη Τσίπρα.

  Γι’αυτό άλλωστε όταν χθες προκλήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το εάν θα αλλάξει τελικά τον εκλογικό νόμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Οι εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική και οι επόμενες με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο».

  Η κατηγορηματικότητα με την οποία απάντησε ο πρωθυπουργός – λένε οι συνεργάτες του – έχει να κάνει κυρίως με το ότι ήθελε να διαμηνύσει ότι δεν σκοπεύει να καταφύγει σε τεχνάσματα προκειμένου να κερδίσει τις επόμενες εκλογές ενώ ήθελε να κλείσει και κάθε συζήτηση γι’αυτό το θέμα και μέσα στο κόμμα του.

  Και αυτό γιατί το κλίμα της εκλογολογίας έχει δημιουργήσει μέσα στην κυβέρνηση και το κόμμα ένα κλίμα αναμονής καθώς τα περισσότερα στελέχη ασχολούνται με την εκλογική τους πελατεία και όχι με το κυβερνητικό έργο.

  Πολιτικοί παράγοντες έλεγαν πάντως, ότι σε ό,τι αφορά τις πρόωρες κάλπες η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας έχει την σημασία της, πρόσθεταν ωστόσο, ότι η εποχή είναι πυκνή σε γεγονότα και άρα κανείς δεν ξέρει ο χρόνος τι θα φέρει…

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ