Ετοιμάζει κόμμα ο Βενιζέλος;

Μέσα σε λίγες ημέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος ασκεί κριτική ή διαφοροποιείται δημοσίως από την κυβέρνηση τρεις φορές και μάλιστα σε μείζονα θέματα, κάτι που στο παρελθόν δεν είχε συμβεί ποτέ.

Διαβάστε τι αποκαλύπτει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr:

  1. Πρώτη διαφωνία, η τοποθέτησή του ότι από τις εκλογές με απλή αναλογική θα μπορούσε να προκύψει κυβέρνηση, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει χαρακτηριστικά πως θα προσφύγει σε δεύτερες εκλογές με το δίλημμα «αυτοδυναμία ή χάος». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλαδή τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας-και αυτό έχει τη σημασία του ως προς τη στρατηγική που διαμορφώνει για το μέλλον.
  2. Δεύτερη διαφωνία, το κάλεσμα προς την κυβέρνηση να διορθώσει το άρθρο 2 της Αμυντικής Συμφωνίας με τη Γαλλία.
  3. Τρίτον η σκληρή κριτική που άσκησε την Δευτέρα για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση, συμπεριλαμβάνοντας στην κριτική του το σύνολο του πολιτικού συστήματος και εμμέσως και την επιστημονική κοινότητα.
    Η παραπάνω «ομοβροντία» του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά θέτει ευλόγως το ερώτημα «Πού το πάει ο Βενιζέλος;». Εγκαταλείπει την έως τώρα στρατηγική του, οδηγούμενος πως ήρθε η ώρα να επιστρέψει ευθέως στην πολιτική σκηνή ιδρύοντας κόμμα; Ιδίως τώρα, που ξεκίνησε η φθορά της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και σε μια περίοδο που το Κίνημα Αλλαγής θα ταλανιστεί και θα δοκιμαστεί από τις εσωκομματικές του διαδικασίες για την εκλογή κόμματος;

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι κινήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου μόνο τυχαίες δεν είναι.

Συμπεριλαμβάνεται στη στρατηγική αυτή η ίδρυση νέου κόμματος;

Η πρώτη ανάγνωση είναι ίσως ότι «εγγράφει και αναμένει». Και μεταξύ όσων αναμένει είναι και οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.