Εξώδικο Καλογρίτσα στην Προανακριτική: Ζητά την εξέταση της οικογένειας Χούρι

Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τους χειρισμούς του Νίκου Παππά, ο γνωστός εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καλογρίτσας ζητά να κληθούν για κατάθεση μέλη της οικογένειας Χούρι στους οποίους ανήκει η κατασκευαστική εταιρεία CCC.

Υπενθυμίζεται ότι Καλογρίτσας και CCC ήρθαν σε συμφωνία με μεσολαβητή τον κ. Κυριάκο Τόμπρα προκειμένου να μετέχουν στον τηλεοπτικό διαγωνισμό και να δημιουργήσουν κανάλι.

Ο κ. Καλογρίτσας έχει υποστηρίξει ότι ο όλος σχεδιασμός έγινε με την καθοδήγηση και τον συντονισμό του τότε αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά. Επίσης από τα e-mail που βρίσκονται στην δικογραφία προκύπτει ότι οι Χούρι αναφέρονται συνθηματικά στο «White house» και τον «White porscha».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Καλογρίτσας ζητά από την επιτροπή να υπάρξει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των Χούρι με τον ίδιο και με τον κ. Τόμπρα σε διαφορετική περίπτωση, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, το έργο της επιτροπής θα αποδειχθεί παρωδία.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο βασικός μάρτυρας της ΝΔ αποκαλεί την διαδικασία φίασκο και παρωδία

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην προανακριτική δήλωσαν αναφορικά με το εξώδικο Καλογρίτσα:

«Μας γνωστοποιήθηκε σήμερα η από 13-4-2021 ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΑΙΤΗΣΗ & ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Χρήστου Καλογρίτσα προς την Προανακριτική με την οποία, πριν καν καταστεί μάρτυρας ο ίδιος ως βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, εφόσον η πλειοψηφία δίνει αγώνα εντός αυτής για να βγάλει από το ντεκόρ το κεντρικό πρόσωπο και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα προς τούτο, προβαίνει στα εξής:

α) κάνει υποδείξεις για τις εργασίες της Προανακριτικής αναφορικά για τους μάρτυρες που πρέπει να κληθούν και τον τρόπο της εξέτασής τους β) κάνει συστάσεις και υπαγορεύει «γραμμή» στην ΝΔ και γ) χαρακτηρίζει την Επιτροπή φιάσκο και παρωδία

Από όλους διαπιστώνεται ότι η διαδικασία της προανακριτικής είναι μια απέλπιδα προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων χωρίς ίχνος αποδεικτικού υλικού για την στοιχειοθέτηση οποιασδήποτε κατηγορίας εναντίον του Νίκου Παππά. Η δε προσπάθεια του Χρήστου Καλογρίτσα να υποκαταστήσει την Προνακριτική Επιτροπή, υποδεικνύοντας μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν, ενώ ο ίδιος αποφεύγει να καταθέσει, είναι καταφανώς αντιφατική, παράλογη και κινείται στο όριο της γραφικότητας.

Το γεγονός δε ότι συγχρόνως ο ίδιος ανέλαβε την καθοδήγηση της ΝΔ για τις πρωτοβουλίες που αυτή πρέπει να αναπτύξει αποδεικνύει το μέγεθος της σκευωρίας και την ανεπανόρθωτη έκθεση και τον διασυρμό της πλειοψηφίας και μαζί με αυτήν και βασικών κοινοβουλευτικών θεσμών καθώς και της ίδιας της Προανακριτικής Επιτροπής την οποία χαρακτηρίζει φιάσκο και παρωδία. Η διαδικασία στην Προανακριτική θα αποδειχτεί το Βατερλώ της Γελοιότητας των εμπνευστών της.»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;