Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Εκτεθειμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν έλεγε ότι «δεν χρειαζόμαστε νέα μέτρα»

  Σε αδιέξοδο έχει βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς καλείται σήμερα να εξετάσει τις εισηγήσεις των ειδικών για νέα μέτρα σε μία προσπάθεια να μη χαθεί εντελώς ο έλεγχος της πανδημίας, στη σκιά και της παραλλαγής Όμικρον.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει σύσκεψη για τα νέα μέτρα, μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις όπου θα φανεί αν η κυβέρνηση ακούσει τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων ή αν θα κλείσει τα αυτιά.

  Και αυτό γιατί μόλις την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου απέκλειε κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα νέου μέτρου. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έλεγε απευθυνόμενος στους υπουργούς του:

  «Θέλω να τονίσω ότι τα μέτρα τα οποία βλέπουμε να λαμβάνουν άλλες χώρες ισχύουν ήδη από καιρό στην Ελλάδα. Σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες είχαν μία πολύ πιο χαλαρή προσέγγιση απέναντι στην πανδημία. Στη Δανία ή στο Ηνωμένο Βασίλειο για παράδειγμα είχε καταργηθεί μέχρι και η μάσκα και ουσιαστικά όλοι οι έλεγχοι οι οποίοι γίνονταν ήταν υποτυπώδεις. Και γι’ αυτό και σπεύδουν τώρα σε αυστηρότερους περιορισμούς.

  Αντίθετα, στη χώρα μας, επειδή είχαμε λιγότερους εμβολιασμούς, διατηρήσαμε την ελεγχόμενη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους και φυσικά τα μέτρα ατομικής προστασίας, που τώρα δικαιώνουν την αναγκαιότητά τους. Ταυτόχρονα όμως αποδεικνύεται ότι η τρίτη δόση του εμβολίου αποκρούει την βαριά νόσηση από τη μετάλλαξη Όμικρον».

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας ότι το μήνυμα «και φέτος είναι ότι οι καλύτερες γιορτές είναι οι ασφαλείς γιορτές. Αυτή τη στιγμή δεν χρειαζόμαστε νέα μέτρα. Αρκεί, το τονίζω, να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία ήδη υπάρχουν. Με συχνούς ελέγχους, επιτάχυνση των εμβολιασμών, ιδίως της ενισχυτικής δόσης, και όπως σας είπα με πολλά self test, έτσι ώστε εμείς οι ίδιοι να ελέγχουμε την κατάσταση της υγείας μας».

  Η εισήγηση για τα νέα μέτρα

  Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή έχει εισηγηθεί μέτρα δύο φάσεων.

  Τα μέτρα που έχουν άμεση εφαρμογή είναι τα εξής:

  • Ματαιώνονται όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους
  • Χωρίς κόσμο οι αγώνες στα γήπεδα
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή διπλή μάσκα
  • Όσοι ταξιδιώτες επισκέπτονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.

  Τα μέτρα που θα ισχύσουν μετά τις 3 Ιανουαρίου είναι τα εξής:

  • Περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση
  • Περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ σε κλειστούς χώρους
  • Επέκταση τηλεργασίας
  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ