Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Δημοσκόπηση Prorata: Βουλιάζει ο Μητσοτάκης – Ποιά η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ (pic)

  Μια ακόμα δημοσκόπηση – κόλαφος καταγράφει την ελεύθερη πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους πολίτες να εμφανίζονται εξαιρετικά δυσαρεστημένοι για την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ στο θέμα της ακρίβειας και τα εργασιακά με αιχμή τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

  Η δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, αποτυπώνει και νέα πτώση στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου με τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να είναι στο 5,5%.

  Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ποσοστό 30%, μειωμένο κατά μια μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση της Prorata τον Μάρτιο.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 24,5%, αυξημένο κατά 0,5% σε σχέση με τον Μάρτιο.

  Το ΚΙΝΑΛ χάνει 0,5% και καταγράφει ποσοστό 12%, δείχνοντας ότι συνεχίζεται η ισχυρή καθοδική πίεση που δέχεται μετά την πρώτη δημοσκοπική άνοδο με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜέΡΑ25 καταγράφεται στο 2%.

  Να σημειωθεί ότι το 76% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ως σίγουρα και μάλλον ανεπαρκή ενώ το 96% εκφράζει πολύ μεγάλη ανησυχία για τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, το 91% για τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα και το 88% για τις ανατιμήσεις σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης.

  Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στην κοινωνία είναι οι απαντήσεις των πολιτών όσον αναφορά τα συναισθήματα που τους διακατέχουν. Και αυτά είναι η απογοήτευση σε ποσοστό 43%, ο θυμός σε ποσοστό 34%, η απελπισία σε ποσοστό 27% και ο φόβος σε ποσοστό 20%. Δείκτες ιδιαίτερα αυξημένοι σε σχέση με προηγούμενη έρευνα πριν από περίπου έξι μήνες.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ