Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022

Όργιο φημών θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό: Συναντούσε ο Κουκάκης στενό συνεργάτη του Μητσοτάκη; – Η υπόθεση των «παρακολουθήσεων» και η συνάντηση με Τσίπρα και...

Periodista Δεν έχει πάρει μεγάλη έκταση (θα το δει κανείς μόνο σε κάποια αντιπολιτευόμενα ελληνικά ΜΜΕ), αλλά σίγουρα δεν έχει περάσει απαρατήρητο το θέμα των...
More

  Latest Posts

  Δημοσκόπηση: Σχεδόν 1 στους 2 λέει «ναι» στην πρόταση Τσίπρα για πρόωρες εκλογές

  Το 44% των πολιτών συμφωνεί με την πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, με τους μισούς σχεδόν εξ αυτών να θεωρούν ότι είναι μια κίνηση που έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα, δείχνει δημοσκόπηση της Prorata που πραγματοποιήθηκε για το tvxs.

  Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών;» οι θετικές απαντήσεις αθροίζονται σε 44% και αναλύονται ως εξής:

  • 24% δήλωσε «Συμφωνώ, το έκανε την κατάλληλη στιγμή» και
  • 20% δήλωσε «Συμφωνώ, αν και έπρεπε να το είχε κάνει νωρίτερα»

  Σημειώνεται ότι και στις αρνητικές απαντήσεις μερίδα των πολιτών ενέκρινε την επιλογή Τσίπρα, αλλά για μεταγενέστερο χρόνο. Συγκεκριμένα:

  • 8% δήλωσε «Διαφωνώ, έπρεπε να περιμένει», ενώ
  • 43% δήλωσε «Διαφωνώ, η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία»

  Η κίνηση Τσίπρα αντιμετωπίζεται θετικά από το 82% όσων τοποθετούν τον εαυτό τους στην Αριστερά, το 74% όσων δηλώνουν Κεντροαριστεροί και το 42% όσων ανήκουν στο Κέντρο.

  Αξιοσημείωτο είναι ότι εμφανίζεται μεγαλύτερο το ποσοστό που βλέπει θετικά την πρόταση Τσίπρα στους «καθαρά» Δεξιούς (21%), σε σχέση με τους Κεντροδεξιούς (14%).

  Η απήχησή της είναι επίσης ισχυρότερη στις νεαρές ηλικίες 17-34 ετών, με θετική γνώμη από το 52%. Στις ηλικίες 35-54 η θετική γνώμη για πρόωρες εκλογές φτάνει το 44%, ενώ είναι 41% στις ηλικίες άνω των 55 ετών.

  Δείτε αναλυτικά την έρευνα κάνοντας κλικ εδώ.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗavgi.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ