Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Δημοσκόπηση – κόλαφος για Μητσοτάκη δείχνει ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό

  Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουν οι πολίτες στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς πιστεύουν ότι οδηγεί τη χώρα στα βράχια με τη διαχείριση της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης. Δεν πείστηκαν οι Ελληνες ούτε από αυτά που άκουσαν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

  Τα παραπάνω δεν αποτελούν σχόλιο, αλλά είναι αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης, που διενήργησε η εταιρία R.P. REALPOLLS LTD για την εφημερίδα «δημοκρατία».

  Το διάστημα κατά το οποίο διεξήχθη η έρευνα ήταν από 12/09/2022 έως 13/09/2022, αμέσως μετά δηλαδή τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη.

  Ο τρόπος διεξαγωγής της έρευνας ήταν τηλεφωνικός (μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα με τυχαία δειγματοληψία και χρήση κωδικών μίας χρήσης) με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, ενώ το σύνολο του δείγματος ήταν 1.905 άτομα 17 ετών και άνω.

  Περισσότεροι από τους μισούς από όσους ρωτήθηκαν θεωρούν ότι η Ελλάδα οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση, συγκεκριμένα το 56,7% απάντησε ότι αρμενίζουμε στραβά, ενώ το 37,1% απάντησε πως η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και το υπόλοιπο 6,2% δεν απάντησε.

  Γενικά, όλα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν το έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει πλέον στην κοινή γνώμη απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του. Παρά τον έλεγχο στην ενημέρωση και την παραποίηση της πραγματικότητας που επιχειρούν, όσα ΜΜΕ ακολουθούν πιστά το κυβερνητικό αφήγημα δεν καταφέρνουν να ξεγελάσουν πλέον τους πολίτες.

  Προτού ακόμη περάσει η πρώτη «επικοινωνιακή ομοβροντία», οι πολίτες στην ερώτηση «πώς σας φάνηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ;» απάντησαν αυτό που είδαν και όχι αυτό που τα ΜΜΕ προσπάθησαν να τους πείσουν ότι είδαν. Το 28,9% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ανειλικρινής και το 29,5% ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός δεν απάντησε και δεν ρωτήθηκε για βασικά θέματα της επικαιρότητας. Μόνο το 23,1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι βρήκε τον κ. Μητσοτάκη πειστικό και επαρκή, ενώ ένα 13,4% δεν απάντησε ή δεν γνώριζε.


  Ενεργειακή κρίση


  Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη για την κυβέρνηση, γιατί, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις, η ενεργειακή κρίση και οι υπέρογκοι λογαριασμοί επηρεάζουν άπαντες. Το 41,5% από όσους ρωτήθηκαν απάντησε ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τον τρόπο που η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί μέχρι τώρα το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και το 26,9% όχι ιδιαίτερα.

  Σχεδόν οι εφτά στους 10 δεν είναι ικανοποιημένοι. Μόνο ένα 6,4% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο από τη διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ενεργειακή κρίση, ενώ το 23,4 δηλώνει αρκετά ικανοποιημένο. Και δεν έχουν πιάσει ακόμη τα κρύα, όταν η ανάγκη για θέρμανση θα δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση.

  Στην ερώτηση «πώς κρίνετε το οικονομικό πακέτο του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ;» τα μαντάτα δεν είναι επίσης καλά για τον κ. Μητσοτάκη. Σε ποσοστό 53,4% οι πολίτες που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι «το πρόγραμμα είναι αδύναμο με βάση τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας».

  Το 22,5% απάντησε ότι το πρόγραμμα είναι προς τη θετική κατεύθυνση, αλλά ανεπαρκές, και μόνο το 14,9% θεωρεί ουσιαστικό και ικανοποιητικό το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

  Χαστούκι και στα ΜΜΕ, τα οποία πιάνουν πάτο στην αξιοπιστία. «Πόσο ικανοποιημένοι είστε από την λειτουργία των ΜΜΕ;» η ερώτηση. «Καθόλου» απαντά το 57,6%, «όχι ιδιαίτερα» το 28,2%, «αρκετά» το 12% και «πολύ ικανοποιημένοι» το 1,7%.

  Όσον αφορά τα αρνητικά σχόλια των ξένων ΜΜΕ, το 63,1% αυτών που ρωτήθηκαν απαντά ότι «βλάπτουν τη χώρα».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ