Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Δημοσκόπηση ανατροπών: Για πρώτη φορά τόσο χαμηλό ποσοστό η ΝΔ μετά από 2,5 χρόνια

  Αλλαγές τόσο στους συσχετισμούς δυνάμεων όσο και για την τάση μετακίνησης ψηφοφόρων του κέντρου φέρνει στο φως η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής, στην οποία για πρώτη φορά βλέπουμε Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ να αλλάζουν σε σημαντικό ποσοστό τις δυνάμεις τους.

  Η μάχη διαδοχής στο Κίνημα Αλλαγής εκτός από το αναμενόμενο ενδιαφέρον του κοινού φέρνει όπως όλα δείχνουν και μετακινήσεις τμήματος των κεντρώων ψηφοφόρων, επηρεάζοντας σε πρώτη φάση τα ποσοστά του κυβερνόντος κόμματος.

  Τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας πέφτουν για πρώτη φορά 3 μονάδες, υποχωρούν κάτω από το 30% και φτάνουν στο 28%. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να ρίχνει και αυτός τα ποσοστά του η διαφορά παγιώνεται μεταξύ τους περίπου στο 10%.

  Το ΚΙΝΑΛ έχει μία ενίσχυση 1,3% από την τελευταία δημοσκόπηση και ανοδικές τάσεις, οι οποίες θα φανούν ακόμα πιο ξεκάθαρα όταν οριστικοποιηθεί το πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία του κόμματος.

  Τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής έχουν επίσης ανοδικές τάσεις στα ποσοστά τους, 2,5 χρόνια μετά τις εκλογές του 2019.

  Στην πρόθεση ψήφου, η οποία απαντάει πιο ξεκάθαρα από τα υπόλοιπα ερωτήματα για τον νικητή των επόμενων εκλογών, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 28%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,3%, το Κίνημα Αλλαγής 9,8%, το ΚΚΕ 5,1%, η Ελληνική Λύση 4,3%, το ΜέΡα25 4%, η Χρυσή Αυγή 1,2% και οι Ελληνες για την Πατρίδα 1,4%.

  Δημοσκόπηση ανατροπών: Για πρώτη φορά μετά από 2,5 χρόνια τέτοια νούμερα η ΝΔ.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗinstanews.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ