Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Δεν ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ παρά τα χαμηλά ποσοστά – Οι… αόρατες δημοσκοπήσεις

  Σε πλήρη εγρήγορση κρατάει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας, καθώς στην Κουμουνδούρου δεν έχουν πεισθεί από τις σχετικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και θεωρούν ότι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών παραμένει ανοιχτό. Εκτιμούν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα αντιληφθεί ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι και θα υποχρεωθεί να στήσει κάλπες για να… αποδράσει από τη σκληρή πραγματικότητα. Με το σκεπτικό αυτό, ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει από τα στελέχη του κόμματος να είναι σε εγρήγορση και να περιορίσουν τη διάρκεια των θερινών διακοπών τους.

  Η οδηγία είναι μετά τον Δεκαπενταύγουστο να βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους. Πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να συνεχίσει σε υψηλούς τόνους την κριτική του προς την κυβέρνηση και για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. «Δεν θα τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα», είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από το στενό επιτελείο του.

  Στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι το αίτημα για πολιτική αλλαγή να γίνει απαίτηση της κοινωνίας, με άλλα λόγια να δημιουργηθεί ένα αντικυβερνητικό ρεύμα ικανό να δρομολογήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Και ταυτόχρονα να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ούτως ώστε την επομένη των εκλογών να ξεκινήσει μια νέα περίοδος για τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, από τον ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσουν να κινητοποιήσουν οργανώσεις, συνδικαλιστικές και άλλες, συλλόγους και κοινωνικούς φορείς. Και εν κατακλείδι να δημιουργηθεί ένα ασφυκτικό κλίμα για την κυβέρνηση, ούτως ώστε ο Κυρ. Μητσοτάκης να αναγκασθεί να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και να ανοίξει –όπως πιστεύουν– ο δρόμος για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης.

  Τα ευρήματα όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων δεν δικαιολογούν αυτήν την αισιοδοξία, ωστόσο από την Κουμουνδούρου επιμένουν ότι στην κοινωνία διαμορφώνεται ένα αντικυβερνητικό ρεύμα, που δεν το πιάνουν ακόμη οι δημοσκοπήσεις. Υπογραμμίζουν, δε, ότι το βράδυ των εκλογών οι προβλέψεις θα καταρρεύσουν και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία! Την αισιοδοξία αυτή της Κουμουνδούρου πάντως δεν τη συμμερίζονται όλα τα στελέχη και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν επιφυλάξεις όσον αφορά τις προοπτικές του κόμματος για τις επόμενες εκλογές.

  Παρατηρούν ότι, παρά τη σημαντική φθορά της κυβερνητικής παράταξης, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει καθηλωμένος σε χαμηλά ποσοστά, μακριά από το ποσοστό που είχε επιτύχει στις εκλογές του 2019. Εκτιμούν, δε, ότι η απόφαση του πρωθυπουργού να μεταθέσει τις εκλογές για το 2023 είναι προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχει περισσότερο χρόνο να οργανωθεί, να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του και να ενημερώσει αναλυτικά τον ελληνικό λαό για τις θέσεις – προτάσεις σε όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗparon.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ