Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Intrakat: Υπογραφή σύμβασης έργου «Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης Λυμάτων Παραλιακών Οικισμών Αιγιαλείας», ύψους 24,4 εκατ. ευρώ

Υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ της Intrakat και της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης Λυμάτων Παραλιακών Οικισμών Αιγιαλείας», ύψους...
More

  Latest Posts

  Δέσμευση Τσίπρα για κατάργηση της ΕΒΕ και ρύθμιση που θα θεραπεύει τις αδικίες του 2021

  Την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και την αποκατάσταση των αδικιών που προκάλεσε η ρύθμιση αυτή, μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση.

  Μάλιστα παρουσίασε και την ρύθμιση που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή αν σε ένα χρόνο από σήμερα είναι στην κυβέρνηση.

  Ειδικότερα, αφού κατέθεσε την εκτίμησή του πως η χρονιά που έρχεται θα είναι χρονιά έντονων πολιτικών εξελίξεων και άρα εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση κάτι το οποίο «ποθεί» και για το οποίο αγωνίζεται, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως δεσμεύεται να καταργήσει «την αθλιότητα» της Ελάχιστης Βάσης, και να θεραπεύσει τις αδικίες που δημιούργησε με την εξής ρύθμιση:

  1 Θα ανοίξει παράλληλο μηχανογραφικό ειδικά για τους υποψηφίους που δεν έχουν εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο το 2021 λόγω της ΕΒΕ.

  Τα Τμήματα που πλέον θα είναι προσβάσιμα μέσω του ειδικού μηχανογραφικού σε αυτούς τους υποψήφιους είναι όσα δεν τους ήταν προσβάσιμα λόγω ΕΒΕ το 2021. Τα μόρια με τα οποία θα διεκδικήσουν πρόσβαση σε αυτά τα Τμήματα είναι τα μόρια που συνέλεξαν το 2021.

  2 Θα σεβαστούμε τον αριθμό των συνολικών θέσεων που διέθεσε η κυβέρνησή σας για το 2021. Δηλαδή τις 77.415 θέσεις. Όμως δεν θα αφήσουμε ούτε μία θέση κενή. Ούτε ένας φοιτητής που μπορεί να σπουδάσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο δε θα μείνει εκτός. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από τις αποφάσεις των ιδρυμάτων για να κόψουμε νέες και νέους και αντί για 77.500 θέσεις να δώσουμε, όπως κάνετε εσείς, 50 ή 60 χιλιάδες θέσεις.

  3 Άρα λοιπόν: Τον Ιούλιο του 2022 ανοίγει παράλληλο ειδικό μηχανογραφικό αποκλειστικά για υποψηφίους του 2021, οι οποίοι στο μηχανογραφικό που άνοιξε τον Ιούλιο του 2021 δεν είχαν πρόσβαση σε κάποια Τμήματα λόγω ΕΒΕ.

  4 Ταυτόχρονα, για τους υποψήφιους που εισήχθησαν αλλά έπεσαν θύματα των στρεβλώσεων της ΕΒΕ και των συντελεστών βαρύτητας, θα παρέχεται δυνατότητα μεταγραφής σε ομοειδές τμήμα εφόσον τα συνολικά μόρια εισαγωγής του υποψηφίου είναι περισσότερα από αυτά του τελευταίου εισακτέου στο τμήμα που θέλει να μεταγραφεί.

  Υπογράμμισε ότι τα παραπάνω αποτελούν μια «πράξη αποκατάστασης δικαιοσύνης» καθώς «ό,τι είναι δίκαιο πρέπει να γίνεται πράξη». «Δεν είναι υπόσχεση του αέρα», διαβεβαίωσε.

  Σημείωσε επιπλέον ότι τα παραπάνω συνοδεύονται με τη δέσμευση και το σχεδιασμό που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει βάρος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη δευτεροβάθμια, διπλασιάζοντας τη χρηματοδότηση.

  Κλείνοντας την ομιλία του απευθύνθηκε προς του νέους που έμειναν εκτός λέγοντάς τους να μην αισθάνονται αποτυχημένοι. Είσαστε θύματα, είπε, «ενός εκδικητικού συστήματος που δεν έχει βασιστεί σε καμία ακαδημαϊκή μελέτη παρά μονάχα σε πολιτικές σκοπιμότητες».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ