Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Γιατί οι καραμανλικές Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη έχουν προκαλέσει νευρική κρίση στο Μαξίμου

  Της Πηνελόπης Νάσσου

  Το αντάρτικο της Μαριέττας Γιαννάκου ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια αν δεν γίνουν αλλαγές θορύβησε ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου αφού παρά το γεγονός ότι είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της για το νομοσχέδιο οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν περίμεναν ότι θα φτάσει μέχρι αυτό το σημείο.

  Και αυτό γιατί όλοι μέσα και έξω από το κυβερνών κόμμα γνωρίζουν ότι οι προτάσεις της Μαριέττας Γιαννάκου αλλά και της Όλγας Κεφαλογιάννη δεν έγιναν δεκτές με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου αφού όπως είναι γνωστό ο ίδιος ο πρωθυπουργός δίνει πάντα το πράσινο φως για τις οποίες αλλαγές γίνονται στα νομοσχέδια.

  Η άρνηση να συμπεριληφθούν οι προτάσεις των δυο πρώην υπουργών στο σχετικό νομοσχέδιο έχει να κάνει προφανώς με το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στους βουλευτές του κόμματός του ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στην διατύπωση των οποίων εντάσεων έχουν για τα νομοθετήματα που έρχονται στην Βουλή, καθώς δημιουργούνται εντυπώσεις για την κατάσταση που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα.

  Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι από την πρώτη στιγμή που η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Μαριέττα Γιαννάκου εξέφρασαν δημοσίως τις ενστάσεις τους για το νομοσχέδιο υπήρξε σοβαρή ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου.

  Το γεγονός ακόμα ότι και οι δύο πρώην υπουργοί προέρχονται από το Καραμανλικό στρατόπεδο έφερε ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό στους συνεργάτες του πρωθυπουργού οι οποίοι είδαν πίσω από την κίνηση αυτή άλλα κίνητρα.

  Πάντως η κ. Γιαννάκου εμφανίστηκε να μην επιθυμεί να μασήσει τα λόγια της. Από το βήμα της Βουλής έκανε σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης επικαλούμενη μάλιστα την ιδιότητα της ως παλαιό μέλος της ΝΔ.

  «Κατηγορήσατε όσους κάναμε προτάσεις, ότι ευθύνονται τα προσωπικά μας βιώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενη στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα. «Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Όμως πρόκειται για κοινή λογική και γνώση της επιστήμης», σημείωσε και ανέφερε ότι «ως παλαιό μέλος της ΝΔ έχω εκπλαγεί, καθώς αμφισβητήσατε το δικαίωμα των βουλευτών να εκφράσουμε γνώμη μας».

  Η πρώην υπουργός πρόσθεσε ακόμα: «Εγώ δεν μπορώ να το ψηφίσω» εφόσον, δεν υπάρχουν αλλαγές για την «εξίσου» γονική μέριμνα, το τεκμήριο του ⅓, και την προϋπόθεση για οριστική δικαστική απόφαση για τον κακοποιητή γονέα.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗtopontiki.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ