Γιατί δεν εντάσσονται και επισήμως στην ΝΔ;

Του Τάκη Ψαρίδη

Το άτομο αυτό αποτελεί το άκρον άωτον της πολιτικής θρασύτητας και ανεντιμότητας.


Μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και αφού πλέον δεν φοβάται ότι θα διαγραφεί, βρίσκει την ευκαιρία να διαφοροποιηθεί αναίσχυντα από το κόμμα του, ψηφίζοντας το νομοσχέδιο για τους ποινικούς κώδικες μαζί με τη ΝΔ.

Ενώ ο ίδιος είναι ποινικός υπόδικος για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση, αντί να περιμένει να ξεκαθαριστεί η υπόθεση του, αποπειράται να «ξεπλυθεί» ως αρχηγός του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Πολιτικά ετεροκαθορίζεται μόνο ως προς το αντισύριζα μένος του. Ενώ εκμεταλλεύεται ξεδιάντροπα το όνομα του ΠΑΣΟΚ, πολιτεύεται ως ορκισμένος εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, για τον οποίο μάλιστα επαίρεται πως ήθελε να του σπάσει τη μύτη με μπουνιές μέσα στη Βουλή(!).

Φυσικά η ΝΔ και τα «κανάλια» της, καθώς και όλοι οι εμπαθείς ακροκεντρώοι και μεταλλαγμένοι κεντροαριστεροί, τον υποστηρίζουν λυσσωδώς και μάλιστα τόσο απροκάλυπτα, ώστε δικαίως λέγεται πως αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο της ΝΔ στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ(!).

Το ερώτημα είναι, γιατί όλοι αυτοί δεν αποχωρούν από το ΚΙΝΑΛ ώστε να ενταχθούν και επισήμως στον μητσοτακισμό που θαυμάζουν; Αυτοί δεν είναι που στις δημοσκοπήσεις, ως ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ, προτιμούσαν τον Μητσοτάκη από την Φώφη Γεννηματά;

Δεν έχουν την εντιμότητα και την παρρησία; Ντρέπονται να παραδεχτούν πως το αντισύριζα μίσος, τους μετάλλαξε σε νεοδεξιούς γενίτσαρους; Μάλλον ισχύει και αυτό. Το βέβαιο είναι πως μόνο με την κατάληψη του ΚΙΝΑΛ, μπορεί να αποτραπεί η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ για μια «προοδευτική διακυβέρνηση» η οποία αποτελεί την μόνη λύση που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Αν από τώρα όλοι αυτοί οι νεοδεξιοί γενίτσαροι εντάσσονταν και επισήμως στον μητσοτακισμό, θα χάνονταν μέσα σε αυτόν και δεν θα μπορούσαν να εκτελέσουν την αποστολή τους, που είναι η αποτροπή της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Αν από τώρα συγκροτούσαν ένα άλλο κόμμα, δηλαδή μια συνιστώσα της ΝΔ, τότε η πολιτική εξαφάνιση τους θα ήταν μαθηματικώς βέβαιη. Οι ψηφοφόροι θα προτιμούσαν το πρωτότυπο, δηλαδή τον Μητσοτάκη και όχι το κακέκτυπο του που μάλιστα διώκεται και ποινικά. Επομένως ο μόνος δρόμος είναι η κατάληψη του ΚΙΝΑΛ. Σε κάθε περίπτωση βεβαίως, η ανεντιμότητα, το μίσος και ο καιροσκοπισμός πηγαίνουν «χέρι-χέρι».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;