Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022

Ο Ιβάν Σαββίδης διεκδικεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης – Γιατί ανησυχούν οι Αμερικανοί

Όχι μόνο δεν σταματά τις επενδύσεις στη βόρεια Ελλάδα, αλλά συνεχίζει ακάθεκτος ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, που, μετά την απόκτηση του 72% του...
More

  Latest Posts

  Γελάει όλη η Ελλάδα με τον Ανδρουλάκη που έθεσε ως στόχο την… αυτοδυναμία του ΚΙΝΑΛ

  Την …αυτοδυναμία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ έθεσε ως στόχο ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη του μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη (στην τηλεόραση του ALPHA και τον Αντώνη Σρόιτερ) μετά τη θριαμβευτική εκλογή του στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

  «Προτεραιότητά μου είναι το κόμμα μας να ξαναγίνει πρωταγωνιστής. Πιστεύω ότι πρέπει να αντικαταστήσει την συντηρητική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που θα έχει πυξίδα το δημόσιο συμφέρον, τη μείωση των ανισοτήτων, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση-και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάψει από τώρα την απλή αναλογική, έχει ανακοινώσει δεύτερες και κάποια ρεπορτάζ μιλάνε για τρίτες εκλογές. Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτό το παιχνίδι». Για να μην μείνει, μάλιστα, καμία αμφιβολία, τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του: «Η φιλοδοξία μου λοιπόν είναι η χώρα να αποκτήσει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που θα απαντά μακροπρόθεσμα στα ζητήματα».

  Είναι φανερό πως ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη δεν θέλει να ανοίξει από τώρα τα χαρτιά του, αλλά και ότι απορρίπτει από τώρα την πρόταση Τσίπρα –τουλάχιστον στην παρούσα στιγμή- για συγκυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων.

  Ερωτήματα, ωστόσο, προκαλούν και οι θέσεις του τόσο για την αύξηση του κατώτατου μισθού (πώς δεν θα συμπαρασύρει η αύξησή του όλους τους μισθούς;), όσο και για τα δωρεάν μοριακά τεστ με συνταγογράφηση, καθώς αυτή υπήρξε η θέση του κόμματός του επί ηγεσίας Φώφης Γεννηματά.

  Με τη συνέντευξή του ο Νίκος Ανδρουλάκης, μεταξύ άλλων.

  -Διαβεβαίωσε ότι θα επιμείνει στην προγραμματική αντιπολίτευση.

  -Άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά έλαβε σαφείς αποστάσεις από την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

  -Διαβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν οι ανθυποψήφιοί του για την ηγεσία Γιώργος Παπανδρέου και Ανδρέας Λοβέρδος, χωρίς όμως να ανοίξει τα χαρτιά του, όπως δεν τα άνοιξε και για την ηγετική ομάδα.

  (Απόσπασμα από άρθρο του Βασίλη Σκουρή στο ieidiseis.gr)

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ