Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Γελάει ο κόσμος με δημοσκόπηση για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ – Ποιος είναι πρώτος και ποιος τρίτος!

  Για γέλια και για κλάμματα είναι νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής.

  Η έρευνα δείχνει αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ του εκλεκτού της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς ,Ανδρέα Λοβέρδου (33,8%) και του Νίκου Ανδρουλάκη (32,5%). Και αυτό παρά το γεγονός πως όλοι γνωρίζουν ότι ενδεχόμενη εκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα οδηγήσει το κόμμα εκτός Βουλής.

  Διαβάστε τι γράφει σχετικό δημοσίευμα στο φιλοκυβερνητικό thetoc.gr:

  Την πανελλήνια έρευνα επικεντρωμένη στους ψηφοφόρους και υποστηρικτές του ΚΙΝΑΛ, με αντικείμενο διερεύνησης τις επόμενες εκλογές για την Προεδρία του κόμματος, διεξήγαγε η εταιρεία to the point από τις 14- 22 Ιουνίου.

  Μετά τους κ.κ. Λοβέρδο και Ανδρουλάκη ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση η κ. Γεννηματά (16,6%). Ακολουθούν ο Χάρης Καστανίδης με 5% και ο Παύλος Γερουλάνος με 3,8%, ενώ 8,3% δεν απάντησαν.

  Στην έρευνα που δημοσίευσε η “Μακεδονία της Κυριακής”, συμμετείχαν όσοι δήλωναν ότι είναι σίγουρο ή πιθανό να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές για νέο Πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ , με τελικό επιτευχθέν δείγμα 670 άτομα ,άνω των 17 ετών, άνδρες και γυναίκες από τις 13 Περιφέρειες της χώρας (τυχαία στρωματοποιημένη δειγματοληψία ανά Περιφέρεια) , εκ των οποίων 485 δήλωσαν ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου του 2019.

  Αν και απέχουμε αρκετά από το Νοέμβριο (ο οποίος είναι ο μήνας κατά τον οποίο λέγεται ότι θα διεξαχθούν οι εκλογές για νέο Πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ), η εκτίμηση για σημαντική συμμετοχή είναι σχετικά ασφαλής, δεδομένου ότι περίπου 3 στους 4 ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ δηλώνουν (στην παρούσα χρονική στιγμή) ότι θα προσέλθουν στις “ανοιχτές κάλπες” είτε με σιγουριά είτε με μεγάλη πιθανότητα.


  Η βάση του ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι είναι συναισθηματικά ταυτισμένη με την ιστορία και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, αφού το 72% αντιμετωπίζει θετικά και μάλλον θετικά την επαναφορά του ονόματος ΠΑΣΟΚ και του συμβόλου του (πράσινος ήλιος), αρνητικά αντιμετωπίζει αυτό το ενδεχόμενο μόλις το 10%, ένα ποσοστό της τάξης του 15% θεωρεί ότι δεν παίζει κανένα ρόλο το θέμα του ονόματος και του συμβόλου ενώ 2,5% δήλωσαν “Δε γνωρίζω/ Δεν απαντώ”.

  Στο ερώτημα περί κυβερνητικών συμμαχιών, η σχετική πλειοψηφία (22,7%) ζητά να μη συμπράξει με κανέναν το ΚΙΝΑΛ την επομένη των εκλογών (εφόσον δεν υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση),γενικά η στάση έναντι της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απορριπτική ( μόλις το 10,3% θέλει οπωσδήποτε συνεργασία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ ακόμα χαμηλότερο ποσοστό – 2,3% – θέλει συνεργασία με “κόκκινες γραμμές” το σεβασμό των θεσμών και τη στήριξη της μεσαίας τάξης).

  Πιο δεκτικοί φάνηκαν οι ερωτηθέντες έναντι της ΝΔ αφού το 20,9% θέλει “οπωσδήποτε κυβέρνηση με τη ΝΔ” και 21,7% θα έβλεπε κυβερνητική συνεργασία με το κυβερνών κόμμα, με “κόκκινες γραμμές” το Κοινωνικό Κράτος και την προστασία του Περιβάλλοντος.

  Αν θα ήθελε κανείς να διακινδυνεύσει τη διατύπωση του “αιτήματος” πίσω από την εκλογική κινητοποίηση για νέο Πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ, θα μπορούσε να το συμπυκνώσει στο δίπτυχο: ενίσχυση της πολιτικής επιδραστικότητας του ΚΙΝΑΛ (και της εκλογικής του επιρροής) και να βρει ο Πρωθυπουργός αντίπαλο.

  Το τελευταίο στοιχείο συνδέεται και με το θέμα της καλύτερης εκπροσώπησης της Κεντροαριστεράς, όπου στην ερώτηση “σε σχέση με τον κ. Τσίπρα, ποιος από τους παρακάτω πιστεύετε ότι μπορεί να εκφράσει καλύτερα την Κεντροαριστερά”, ο κ. Ανδρουλάκης έχει βραχεία κεφαλή (της τάξης του 2%) έναντι του κ. Λοβέρδου και ακολουθεί η Φ. Γεννηματά στο ήμισυ των προτιμήσεων των δύο προπορευομένων (περίπου 13%). Το 8% απάντησαν “όλοι”, 17,3% “κανένας” και 8,8% δεν απάντησαν.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ