Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Βροχή» τα σενάρια για τον κατώτατο

  Συνεχίζονται τα σενάρια για το ύψος του κατώτατου μισθού μετά την 1η Απριλίου, με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες και τις εκλογές να πλησιάζουν κάθε μέρα και πιο κοντά. Τις τελευταίες ημέρες μια αύξηση περίπου 5,5%, δηλαδή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ μεικτά έπειτα από 11 χρόνια, από 713 που είναι σήμερα, θεωρείται πεπερασμένη.

  Αυτό γιατί από κυβερνητικά χείλη αφήνεται να διαρρεύσει ότι το τελικό ύψος θα είναι τουλάχιστον 780 ευρώ, ενώ εξετάζεται και το σενάριο αύξησης στα 800 ευρώ, αλλά με ταυτόχρονη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να μπορέσουν να επωμιστούν το κόστος οι επιχειρήσεις.

  Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, σημείωσε ότι αρχίζει μέσα στον Ιανουάριο η διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού με διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, τα ινστιτούτα τους, την Τράπεζα της Ελλάδος και το ΚΕΠΕ. Στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, ο υπουργός Εργασίας θα προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο την αύξηση του κατώτατου μισθού.

  «Προφανώς λαμβάνουμε υπόψη τη συγκυρία που υπάρχει, την πίεση που υπάρχει σε εργαζομένους και νοικοκυριά, και θα καταλήξουμε νομίζω σε αποφάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε μια σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα λαμβάνει υπόψη όμως και τις ανάγκες των επιχειρήσεων, την ανάγκη για ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Διότι, αν το παραγνωρίσουμε αυτό, θα πάμε να κάνουμε καλό στους εργαζομένους και τελικά θα κάνουμε ζημιά, διότι οι επιχειρήσεις πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές και ανταγωνιστικές» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

  «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προεκλογικά, ανακοίνωσε μια καθυστερημένη και ανεπαρκή αύξηση του κατώτατου μισθού, που έχει προ πολλού εξανεμιστεί από την εκτόξευση της ακρίβειας και του πληθωρισμού» υποστήριξε, από την πλευρά της, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε δήλωσή της. «Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης, και η κυβέρνηση επιμένει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και να αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα» πρόσθεσε.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗnewsbreak.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ