Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Αυτή είναι η δεύτερη δημοσκόπηση μετά τις παρακολουθήσεις – Φθορά για ΝΔ, σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει κανένα κέρδος (pic)

  Απώλειες για την κυβερνητική παράταξη και μικρά οφέλη για τα κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται να προκύπτουν από την πρώτη δημοσκοπική ανάγνωση των διαθέσεων της κοινής γνώμης, μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών.

  Η δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», παρότι αναγνωρίζει τη σοβαρότητα της υπόθεσης των παρακολουθήσεων που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, εξακολουθεί να έχει στραμμένη την προσοχή της στα μεγάλα θέματα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων που αναμένεται να φέρει ο επερχόμενος δύσκολος χειμώνας.

  Η ΝΔ καταγράφει μια διαφορά στην πρόθεση ψήφου της τάξης του 8,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να κερδίζουν ένα 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση. 

  prothesi_psifou

  Έτσι, στην  αφετηρία της νέας πολιτικής σεζόν και μ’ ένα μεγάλο μέρος των πολιτών να είναι ακόμη σε διακοπές ή να διακατέχεται από το πνεύμα των διακοπών, τα ευρήματα δημοσκόπησης, αποτυπώνουν μικρές μεταβολές στη διάρθρωση του πολιτικού σκηνικού, καθώς το προβάδισμα της ΝΔ παραμένει στα όρια των προηγούμενων εκλογών, όπως και η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο στη δημοτικότητα, όσο και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

  anisixies

  Το ενδιαφέρον των πολιτών εστιάζεται στα προβλήματα της καθημερινότητας με το 84,2% να ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

  Τα εθνικά θέματα και οι τουρκικές προκλήσεις ανησυχούν το 36,4% των πολιτών, ενώ η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας είναι το βασικό θέμα ανησυχίας για το 30,2% των ερωτηθέντων.

  Τέλος οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας ανησυχούν το 26,3% των πολιτών, ενώ μόνον το 16% δείχνει να ενδιαφέρεται και να ανησυχεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ