Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Αυτή είναι η αλήθεια για τις δημοσκοπήσεις: «Έχασε τις εκλογές τελικά με 10%…», «Έπρεπε να έχει απασχολήσει τον Τσίπρα εδώ και καιρό η αδυναμία να κάνει την ανατροπή..» – «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη»

  Όσο μπαίνουμε στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου – εκεί γύρω στο Φεβρουάριο, Μάρτιο – θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερες δημοσκοπήσεις, που ναι, μπορεί να είναι η φωτογραφία της στιγμής όπως αρέσκονται να λένε, αλλά είναι και μια χειραγώγηση μερίδας της κοινής γνώμης.

  Διαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που αποκαλύπτει το topontiki.gr:

  Ας διατυπώσουμε ορισμένες αυταπόδεικτες παραδοχές και αυτονόητες αλήθειες:

  ⁃ Είναι πράγματι αξιοσημείωτο, ότι όλες, μα όλες οι δημοσκοπήσεις από το 2019 μέχρι σήμερα, εμφανίζουν την ΝΔ πρώτη, με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

  ⁃ Αυτό δεν είναι οργανωμένο και έπρεπε να είχε απασχολήσει εδώ και καιρό τον Τσίπρα, στο τι φταίει και δεν μπορεί να γίνει δημοσκοπική ανατροπή.

  ⁃ Έχει σημασία ο τρόπος που διατυπώνονται ερωτήσεις προς στους ερωτώμενους – και για να μην το ξεχνάμε περίπου 1000 άτομα ερωτώνται – δηλαδή, άλλο να ρωτάς, αν είναι σοβαρό πρόβλημα για την δημοκρατία οι υποκλοπές κι άλλο στην ίδια ερώτηση να τις συγκρίνεις με την ακρίβεια. Η σύγκριση, πάντα την ακρίβεια βγάζει μπροστά ως πρόβλημα και είναι λογικό.

  ⁃ Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός,πάντα – η σχεδόν πάντα -ο εκάστοτε πρωθυπουργός έχει προβάδισμα έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακόμα και στις χειρότερες μέρες ενός πρωθυπουργού. (Ο Κώστας Καραμανλής, προηγείτο σταθερά με 10% στην καταλληλότητα και έχασε με ..10% διαφορά τις εκλογές από τον Γιώργο Παπανδρέου)

  ⁃ Όποιος κερδίζει την παράσταση νίκης σε σταθερή βάση κατά πάσα πιθανότητα κερδίσει και την πρωτιά.

  ⁃ Στις δημοσκοπήσεις, πάντα έχει σημασία η τάση και όχι απαραίτητα το αποτέλεσμα. Αν δηλαδή οι διαφορές από 10 μονάδες μειώνονται αργά αλλά σταθερά και φτάνουν στις έξι η πέντε, μπορεί στο τέλος στις κάλπες να έχουμε ανατροπές και εκπλήξεις.

  ΥΓ: Προφανώς η διατύπωση των ερωτήσεων, η επεξεργασία των απαντήσεων και οι αναλύσεις των δημοσκόπων, δεν είναι λίγες οι φορές που είναι άρρηκτα «συνδεδεμένες» με τις..μπίζνες που κάνουν κάποιες από αυτές με το κράτος και τώρα και διαχρονικά. Για ορισμένες απ’ αυτές, «είναι πολλά τα λεφτά Άρη»

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ