Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Αυτές είναι οι τελικές αποφάσεις για τις εκλογές

  Αν και λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων τα κυβερνητικά στελέχη έδωσαν στην δημοσιότητα τις πιθανές ημερομηνίες για το πότε θα στηθούν οι κάλπες, ο πρωθυπουργός με την επιστροφή του από τα Χανιά αναμένεται να συζητήσει με τους στενούς του συνεργάτες το χρονοδιάγραμμα των επόμενων εκλογών.

  Η αλήθεια είναι ότι με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά αφού θα αρχίσει μέσα στον χειμώνα και θα τελειώσει μετά το Πάσχα.

  Οι πληροφορίες λένε ότι η πιθανότερη ημερομηνία για το κλείσιμο της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών είναι η 5η Μαρτίου, ώστε η πρώτη εκλογική αναμέτρηση να διεξαχθεί την Κυριακή των Βαΐων, στις 9 Απριλίου, και η δεύτερη αναμέτρηση στις 21 Μαΐου.

  Ωστόσο υπάρχει και το σενάριο που θέλει όλο τον προγραμματισμό να έρχεται μια εβδομάδα νωρίτερα. Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει την απόφασή του στις 12 Μαρτίου, η πρώτη κάλπη να στηθεί στις 2 Απριλίου και η δεύτερη στις 14 Μαΐου.

  Ο χρόνος που θα στηθούν οι κάλπες έχει να κάνει προφανώς με την απόδοση που θα έχουν τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση αλλά και με το γεγονός ότι την 1η Μαΐου φεύγουν οι νέοι ψηφοφόροι για να εργαστούν στα νησιά. Με δεδομένο ότι στο κομμάτι των νέων ψηφοφόρων η ΝΔ υπολείπεται του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα ήθελαν αρκετοί από τους ψηφοφόρους αυτής της ηλικιακής ομάδας να μην προσέλθουν στις κάλπες.

  Αντίθετα στο Μέγαρο Μαξίμου προσδοκούν ότι οι πρωτοβουλίες που έχουν πάρει για τα ευάλωτα νοικοκυριά θα αποδώσουν ενώ προσδοκούν ότι αποτέλεσμα θα φέρει και το «καλάθι του νοικοκυριού» και η έκτακτη ενίσχυση που δόθηκε τα Χριστούγεννα.

  Το γεγονός ακόμα ότι από τον Φεβρουάριο θα εφαρμοστεί το νέο μέτρο του επιδόματος για τις αγορές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (market pass) κρίνεται από τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη ως μια ακόμα κίνηση προσέγγισης των ψηφοφόρων.

  Παράλληλα θα «τρέξουν» οι αυξήσεις στις συντάξεις, ενώ θα έρθει και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, όπως ισχύει ήδη για τον ιδιωτικό τομέα.

  Τέλος, την 1η του Μάη δρομολογείται και η τρίτη, κατά σειρά, αύξηση του κατώτατου μισθού.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ