Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Αποτροπιασμό προκαλεί η εκτέλεση άοπλων Αρμενίων αιχμαλώτων από το καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν

  Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε με απερίφραστο τρόπο την εκτέλεση άοπλων Αρμενίων αιχμαλώτων από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. «Αποτροπιασμό προκαλούν οι φρικτές αναφορές για την εκτέλεση άοπλων Αρμενίων αιχμαλώτων από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

  «Η Ελλάδα καταδικάζει σθεναρά τέτοιες πράξεις βίας και ζητά ενδελεχή έρευνα για να διασφαλιστεί ότι οι δράστες θα λογοδοτήσουν», προσθέτει.


  Το επίμαχο βίντεο κυκλοφόρησε στα κανάλια Telegram το πρωί της 2ας Οκτωβρίου. Απεικονίζει μια ομάδα στρατιωτών του Αζερμπαϊτζάν να πυροβολούν μια ομάδα άοπλων Αρμενίων στρατιωτών. Ένας άνδρας από το Αζερμπαϊτζάνακούγεται να φωνάζει «Σταματήστε! Μην πυροβολείτε!» αλλά οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν.

  Το γραφείο του διαμεσολαβητή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Αρμενίας δήλωσε ότι επαλήθευσε την αυθεντικότητα του βίντεο και ότι γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης μεγάλης κλίμακας από το Αζερμπαϊτζάν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

  Το περιστατικό ήταν το τελευταίο σε μια ροή αποδεικτικών στοιχείων για φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στις πρόσφατες μάχες. Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στις 16 Σεπτεμβρίου, το σώμα μιας γυναίκας από τις ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας απογυμνώθηκε και ακρωτηριάστηκε. Αρμένιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είχε σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των μαχών στα μέσα Σεπτεμβρίου.

  Το Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο δεν έχει σχολιάσει τα προηγούμενα στοιχεία εγκλημάτων πολέμου, απάντησε χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες της Αρμενίας «υποκρισία» δεδομένων των εγκλημάτων πολέμου της τελευταίας στο παρελθόν.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ