Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Αποκαλυπτική δημοσκόπηση: Οι Έλληνες ΔΕΝ στηρίζουν την πολιτική της Ευρώπης στην υπόθεση της Ουκρανία

  Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία από την έρευνα «Ευρωβαρόμετρο» για τη στάση των Ελλήνων πολιτών σχετικά με την υποστήριξη που έχει προσφέρει η ΕΕ στον ρωσικό – ουκρανικό πόλεμο που συμπληρώνει ένα χρόνο, σε ένα μήνα.

  Η γνώμη της ελληνικής κοινωνίας, όπως προκύπτει από την έρευνα, έρχεται σε αντιδιαστολή με αυτή των Ευρωπαίων πολιτών, καθώς περισσότερα από τα δύο τρίτα στηρίζουν τη βοήθεια, αλλά και τις κυρώσεις που έχουν προβλεφθεί από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Ελληνες, μαζί με τους Βούγλαρους έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά στήριξης της ευρωπαϊκής πολιτικης στην Ουκρανία, όταν οι σκανδιναβικές χώρες συγκεντρώνουν ποσοστά της τάξεως του 92 με 97%.

  Συγκεκριμένα στην ερώτηση «αν εγκρίνετε ή διαφωνείτε με την υποστήριξη που έχει προσφέρει η ΕΕ στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή», μόνο το 48% των Ελλήνων φαίνεται πως είναι υπέρ.

  uper

  Παράλληλα, μόλις το 46% των Ελλήνων συμφωνεί με τις οικονομικές, ανθρωπιστικές και στρωτιωτικές κυρώσεις που έλαβε η ΕΕ ενάντια στη Ρωσία. Σχεδόν, ομόφωνα σύμφωνοι με αυτές είναι οι Φινλανδοί και οι Σουηδοί με 96% και ακολουθούν οι Ολλανδοί.

  ellinies2

  Την τελευταία, δε, θέση έχει και πάλι η Ελλάδα όσον αφορά στη συνεργασία των κρατών της ΕΕ στο ρωσο – ουκρανικό μέτωπο. Μόλις το 34% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα έθνη των ευρωπαϊκών θεσμών συνεργάστηκαν σωστά.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗieidiseis.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ