Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Αποκάλυψη Μαργαρίτη Σχοινά: Ο Σαμαράς επέβαλε τον Γιούνκερ το 2014

  Ένα περιστατικό από τα παλιά, με πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρο Γιούνκερ θύμισε ο ευρωπαίος επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς.

  Ο στενός τότε συνεργάτης του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και σημερινός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ αποκάλυψε πως το 2014, αν και το ΕΛΚ κέρδισε τις ευρωεκλογές με επικεφαλής τον Γιούνκερ, η Άνγκελα Μέρκελ αμφιταλαντεύονταν αν θα τον στηρίξει.

  Σε μια τέτοια περίπτωση και ενώ οι πολίτες είχαν αποφασίσει, οι ηγέτες θα άλλαζαν το αποτέλεσμα και το πρόσωπο που θα ηγείτο της Κομισιόν. Τότε, έκανε παρέμβαση ο Αντώνης Σαμαράς και είπε πως «αν αλλάξουμε άποψη, τότε στις επόμενες ευρωεκλογές δεν θα βρίσκουμε την ψήφο μας». Η παρέμβαση του πρώην έλληνα πρωθυπουργού ήταν καταλυτική για την εκλογή Γιούνκερ.

  Η αποκάλυψη αυτή ήρθε μετά από ερώτηση του πρώην δημάρχου Χαϊδαρίου και προέδρου της ΕΕΤΑΑ Δημήτρη Μαραβέλια, που έθεσε το ζήτημα, αν θέλουμε μια πιο πολιτική Ευρώπη.


  Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ και είχα να κάνει με τα ευρωπαϊκά δρώμενα εκτός του Μαργαρίτη Σχοινά συμμετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου κ.α.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ