Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ανατροπή: Προβάδισμα Τσίπρα και μεγάλη ανησυχία στο Μαξίμου

  Η υπόθεση Πάτση, η απειλή της αστάθειας σε μια συγκυρία διεθνούς γεωπολιτικής και οικονομικής αναστάτωσης αλλά και ο «πόλεμος» φθοράς στον οποίο αποδύδεται ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

  Επειτα από τα αλλεπάλληλα πλήγματα της τελευταίας περιόδου και τις αστοχίες στις υποθέσεις των υποκλοπών και του βουλευτή Γρεβενών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του, όπως μεταδίδει το instanews.gr, τείνουν να εγκαταλείψουν κάθε προσδοκία για μία προεκλογική περίοδο σε συνθήκες ομαλότητας.

  Η μεγάλη ανησυχία

  Γεγονός είναι ότι τα πρόσφατα πολιτικά στραβοπατήματα έχουν καταφέρει σημαντικά πλήγματα στην εικόνα της κυβέρνησης και αυτή η διαπίστωση έχει αρχίσει να διαμορφώνει μια «βουβή» ανησυχία στα πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με το Βήμα.

  Η παρατήρηση των δημοσκοπήσεων πάντως δεν δείχνει να κλονίζει το περιβάλλον του πρωθυπουργού, παρά την εμφάνιση κάποιων αξιοσημείωτων νέων στοιχείων. Το προβάδισμα των 6-7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρείται, όμως ορισμένα προειδοποιητικά μηνύματα ήδη συζητούνται σε στενούς κύκλους, έστω κι αν οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν εμφανίζονται ανήσυχοι.

  Προβάδισμα Τσίπρα

  Ενα από τα δημοσκοπικά ευρήματα που δημιούργησαν αίσθηση είναι το προβάδισμα του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη σε κάποια επί μέρους ζητήματα. Κατά τα όσα παρουσιάστηκαν στην τελευταία έρευνα της MRB, ο πρωθυπουργός διατηρεί το σημαντικό προβάδισμα στην καταλληλότητα για το αξίωμα, όμως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται στις θετικές εκτιμήσεις ως προς τη διαχείριση στα πεδία της διαφθοράς και της διαφάνειας, της στήριξης των εισοδημάτων και της μεσαίας τάξης και της αντιμετώπισης της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Τα συγκεκριμένα ευρήματα προξένησαν την προηγούμενη εβδομάδα μία ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου, από όπου ωστόσο τονίζεται ότι μέχρι στιγμής πρόκειται για μεμονωμένα δείγματα και όχι για μία γενική εικόνα, η οποία διαμορφώνεται από το σύνολο των ερευνών κοινής γνώμης.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ