Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Αλέξης Τσίπρας: Ζητάμε εκλογές πριν αφήσει ο Μητσοτάκης συντρίμμια (vid)

  Την ανάγκη αλλαγή πορείας της χώρας με προοδευτική κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha.

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ερωτηθείς σχετικά με τις επικείμενες κυβερνητικές παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος σημείωσε ότι μετά από 9 μήνες αισχροκέρδειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται τα βρήκε τα λεφτόδεντρα. Παράλληλα τόνισε ότι η ΔΕΗ μοιράζει μπόνους 16 εκατ. ευρώ ενώ ρημάζει τα νοικοκυριά ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαιτήσει στις ΗΠΑ να μη δώσουν F16 στην Τουρκία.

  Θα κόψει τα «κλεφτόδεντρα» ο Μητσοτάκης;

  Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας κληθείς να σχολιάσει τις επικείμενες κυβερνητικές παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος, απάντησε:

  «Αν είναι μεγάλο το πακέτο αναρωτιέμαι αν βρήκαν λεφτόδεντρα ξαφνικά. Γιατί 9 μήνες τώρα που έχει λεηλατηθεί κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση, κάθε φορά που μιλάμε για την ανάγκη να στηριχθούν μας λένε ‘πού θα βρείτε τα λεφτά; Έχετε λεφτόδεντρα;’. Και ξαφνικά βλέπουμε να μιλάμε για κάποια δισεκατομμύρια, άρα μάλλον υπάρχουν λεφτά ή έλεγαν λάθος το προηγούμενο διάστημα. Ας δούμε τι θα φέρουν κι ας δούμε ποια θα είναι η λογική των μέτρων. Ό,τι είναι αναγκαίο να υπάρξουν μέτρα το λέμε εδώ και 9 μήνες, δεν το λέμε χτες».

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «δεν τα βγάζουν πέρα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, δεν μπορεί ένας συνταξιούχος που παίρνει 400 ευρώ σύνταξη να έρχεται ο λογαριασμός 600, δεν μπορεί ένας μισθωτός με 1.200 ευρώ και δύο παιδιά να πληρώνει 800 και 1000 ευρώ λογαριασμούς».

  Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε  ότι «το κρίσιμο είναι αν αυτά τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση θα ποτίσουν νέα “λεφτόδεντρα” -άρα θα πληρώσουν ξανά οι φορολογούμενοι, θα αυξηθεί το έλλειμμα της χώρας και θα πληρώσουν ξανά οι φορολογούμενοι-, ή θα κόψει τα “κλεφτόδεντρα”, δηλαδή θα μειώσει την αισχροκέρδεια, τα υπερκέρδη της ΔΕΗ και των άλλων ιδιωτών παρόχων».

  Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει το δεύτερο, δηλαδή «να μειώσει αυτή την αισχροκέρδεια». Είπε ακόμη να υπάρξει συνδυασμός «αυτού που επιχειρούν οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας μετά από μάχη στο ευρωπαϊκό συμβούλιο που δεν έδωσε ποτέ ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή να απεμπλέξει την τιμή της κιλοβατώρας ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου βάζοντας είτε και ένα πλαφόν στη χονδρική τιμή του ρεύματος, αλλά ταυτόχρονα και έναν κόφτη στα κέρδη της ΔΕΗ και των άλλων παραγωγών». Σημείωσε ότι με βάση τους υπολογισμούς του ΣΥΡΙΖΑ «που δεν έχουν διαψευστεί από τη ΡΑΕ που θα έπρεπε να κάνει καλύτερα τη δουλειά της και όχι να είναι σαν τροχονόμος 9 μήνες τώρα», υπάρχουν πάνω από 1,5 δισ. υπερκέρδη.

  Ερωτηθείς αν στην πρόσφατη συνάντησή τους η ΡΑΕ επιβεβαίωσε αυτό τον αριθμό, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «απέφυγαν να μιλήσουν για αριθμούς, κάτι που είναι έξω από κάθε λογική, 9 μήνες τώρα και να μην τολμούν να μιλήσουν με στοιχεία ενώ θα έπρεπε κάθε εβδομάδα να δίνουν στοιχεία».

  Θα επαναφέρουμε την ΔΕΗ στο δημόσιο με κόφτη στα κέρδη

  Μιλώντας για τη ΔΕΗ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γιώργου Στάσση, ανέφερε ότι η ΔΕΗ από την αρχή της διακυβέρνησης της ΝΔ λειτουργεί ως ιδιωτική εταιρεία με μοναδικό σκοπό την άνοδο της κερδοφορίας και τους προκλητικούς μισθούς των στελεχών της.

  «Είχαμε αφήσει μία εταιρεία που δεν είχε αυξήσει ούτε 1 ευρώ τους λογαριασμούς ρεύματος. Ήταν σε λειτουργική κερδοφορία το 2019. Θέλουμε να είναι μία ιδιωτική εταιρεία που τα golden boys χτίζουν φαραωνικά σπίτια σε νησιά του Αιγαίου; Ή μία δημόσια επιχείρηση που να λειτουργεί με γνώμονα το κοινωνικό όφελος;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

  Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κερδίσει τις εκλογές, τότε θα επαναφέρει τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, το «Δ». Όπως είπε, θα ξαναλειτουργήσει με κριτήριο το κοινωνικό όφελος. «Το μείζον είναι να αλλάξει το στρατηγικό σχέδιο. Η ΔΕΗ θα έχει έναν κοινωνικό ρόλο. Κόφτη στα κέρδη και της ΔΕΗ και στα κέρδη των άλλων παρόχων» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ