Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Αγωνιά η κυβέρνηση για την ενεργειακή κρίση καθώς η χώρα βρίσκεται εν δυνάμει και σε προεκλογική περίοδο

  Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται οι αρχηγοί όλων των Ευρωπαϊκών χωρών, καθώς για την ώρα δεν διαφαίνεται κάποια ουσιαστική παρέμβαση που θα ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση στα θέματα της ενέργειας.

  Στην Αθήνα η κυβέρνηση δεν κρύβει την αγωνία της, καθώς η χώρα βρίσκεται εν δυνάμει και σε προεκλογική περίοδο. Αν δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις, τότε οι πολίτες όχι μόνο θα περάσουν παγωμένα Χριστούγεννα, αλλά και ένα ιδιαίτερα δύσκολο χειμώνα.

  Ο υπουργός περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας μιλώντας χθες στο συνέδριο του Economist δεν έκρυψε την αγωνία του για τις εξελίξεις, λέγοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει συνολικά τα απαραίτητα μέτρα.

  «Βιώνουμε μια τεράστια ενεργειακή κρίση η ένταση και η διάρκεια της οποίας ακόμα δεν μπορούν να εκτιμηθούν», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Θα πρέπει λοιπόν η Ευρώπη συνολικά να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να στηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής μεταποιητικής βάσης, αλλά και των ευρωπαϊκών νοικοκυριών».

  Ο Κώστας Σκρέκας μίλησε ακόμα για την ενεργειακή ασφάλεια, επάρκεια εφοδιασμού και προσιτές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η ενεργειακή κρίση».

  Αυτό που φαίνεται να προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και πολλές Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι το τι θα συμβεί εάν επιβληθεί πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο στις 13 Δεκεμβρίου. Στην περίπτωση αυτή η μειωμένη παραγωγή πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ (Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών) και η αυξημένη ζήτηση λόγω του χειμώνα, ανεβάζει τις τιμές του πετρελαίου διεθνώς. Όλα αυτά την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν μπορούν να καταλήξουν τι θα κάνουν με το πλαφόν στο φυσικό αέριο.

  Το θέμα των Ευρωπαϊκών παρεμβάσεων για το ζήτημα της ενέργειας αναμένεται να συζητηθεί πάντως και στην άτυπη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα γίνει στην Αθήνα στις 2-3 Δεκεμβρίου, παρουσία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν .

  Σύμφωνα με πληροφορίες, 20 αρχηγοί κρατών, καθώς και οι ηγέτες των θεσμικών οργάνων της ΕΕ από το ΕΛΚ θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε μια καταρχήν συμφωνία για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

  Ακόμα, θα συζητήσουν το μέλλον της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ, την ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια, μέχρι τα θεσμικά ζητήματα της ΕΕ και τις εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε αρκετά και σημαντικά κράτη – μέλη της ΕΕ τους προσεχείς μήνες.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ