Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Αίσθηση και σοβαρά ερωτήματα από τη δήλωση Μητσοτάκη για βοήθεια προς τη Βουλγαρία

  Ερωτήματα προκύπτουν μετά τη σημερινή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με το είδος της βοήθειας της Ελλάδας προς τη Βουλγαρία σε συνέχεια της χθεσινής απόφασης της Ρωσίας να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία, ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

  Συγκεκριμένα, στην επίσημη ανακοίνωσή του Μαξίμου αναφέρεται ότι το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Κιρίλ Πετκόφ κατά την οποία ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η Ελλάδα θα συνδράμει τη Βουλγαρία για να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση που προκάλεσαν για τη χώρα οι ρωσικές αποφάσεις στον ενεργειακό τομέα».

  Ωστόσο, η δέσμευση Μητσοτάκη έρχεται τη στιγμή που όχι μόνο υπάρχει σοβαρός προβληματισμός για την επάρκεια του φυσικού αερίου στη χώρα μας, αλλά την ώρα που η κυβέρνηση αφήνει ανεξέλεγκτο το πάρτι αισχροκέρδειας στην αγορά ενέργειας προς όφελος των παρόχων.

  Αργότερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχολιάζοντας την απόφαση της Μόσχας, δήλωσε ότι «η Πολωνία και η Βουλγαρία λαμβάνουν φυσικό αέριο από γειτονικές χώρες στην ΕΕ και αυτό δείχνει την αλληλεγγύη μεταξύ μας». «Η Ρωσία προσπαθεί να μας εκβιάσει. Όμως η απάντηση της ΕΕ θα είναι άμεση, ενωμένη και συντονισμένη», πρόσθεσε η ίδια.

  Τις υποψίες ότι η Ελλάδα ενδέχεται να παράσχει φυσικό αέριο στη γειτονική χώρα έρχεται να επιβεβαιώσει δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν καλά το ζήτημα, σημειώνει ότι «η Αθήνα θα μπορούσε να βοηθήσει τη Βουλγαρία αντιστρέφοντας τη ροή του αγωγού TurkStream», προς τη γειτονική χώρα όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.

  Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο εν λόγω αγωγός μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ελλάδα μέσω Μαύρης Θάλασσας, Τουρκίας και Βουλγαρίας.

  Τέλος αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στο πλαίσιο αυτό, δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι ήδη τέσσερις ευρωπαϊκές εταιρείες, κόντρα στις ευρωπαϊκές κυρώσεις και συμφωνίες με τη Ρωσία, έχουν πληρώσει σε ρούβλια για την εισαγωγή ενέργειας από τη Ρωσία, σύμφωνα με το αίτημα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

  Παράλληλα, άλλες 10 ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς στην τράπεζα Gazprombank ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ