Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, θα βάλει φωτιά στα τόπια των πρόωρων εκλογών

  Την πιο στοχευμένη δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τις πρόωρες εκλογές, την είχε κάνει στην ΕΡΤ. Είχε πει, ότι και οι πρόωρες εκλογές και η εξάντληση της τετραετίας, έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους, κάπως έτσι το είπε.

  Σύμφωνα με το topontiki.gr, είναι βέβαιο, ότι ο Μητσοτάκης υπολογίζει οτι μπορεί να υπάρξει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, την περίοδο που θα είναι στο φουλ η προεκλογική αντιπαράθεση. Δεν είναι και ό,τι το καλύτερο. Τον Σεπτέμβριο που είναι τα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή, μπορεί ο Ερντογάν να βρει αφορμή για επεισόδιο στο Αιγαίο και για λόγους συμβολισμού.

  Μας το λένε προκλητικά, εδώ και δύο χρόνια, «θα σας ξαναπετάξουμε στη θάλασσα».

  Διαβάστε τι γράφει το topontiki.gr:

  Την ώρα που εμείς θα είμαστε σε φουλ προεκλογική περίοδο – κατά τα λεγόμενα των περισσότερων μελών της κυβέρνησης και όχι ακόμα του Μητσοτάκη – αν η Τουρκία προκαλέσει, άντε μάζεψέ τα. Και προφανώς θα αντιδράσουμε και μάλιστα δυναμικά. Είναι μια παράμετρος, την οποία μην νομίζετε ότι ο Μητσοτάκης δεν θα την υπολογίζει και δεν θα την ανιχνεύει μέχρι το τέλος Αυγούστου, που είναι η περίοδος που συνταγματικά επιβάλλεται να εξαγγείλει τις εκλογές, με δεδομένο ότι θα πάμε σε δύο αναμετρήσεις.

  Νομίζω, ότι ουσιαστικά η έναρξη της προεκλογικής περιόδου στο φουλ για τον Ερντογάν που έχει εκλογές τον Ιούνιο του 2023 είναι ο Σεπτέμβρης, οπότε από το μήνα αυτό και στην πορεία, ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσει για να το πουλήσει στο εσωτερικό.

  Θα εξάγει λοιπόν την κρίση που αντιμετωπίζει, γιατί ξέρει πολύ καλά, ότι αν χάσει τις εκλογές, δεν χάνει απλώς την εξουσία, αλλά χάνεται… και ο ίδιος.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ