Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022

Όργιο φημών θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό: Συναντούσε ο Κουκάκης στενό συνεργάτη του Μητσοτάκη; – Η υπόθεση των «παρακολουθήσεων» και η συνάντηση με Τσίπρα και...

Periodista Δεν έχει πάρει μεγάλη έκταση (θα το δει κανείς μόνο σε κάποια αντιπολιτευόμενα ελληνικά ΜΜΕ), αλλά σίγουρα δεν έχει περάσει απαρατήρητο το θέμα των...
More

  Latest Posts

  Ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους της ΝΔ εγκαταλείπει τον Μητσοτάκη

  Βαθαίνει η απογοήτευση στις τάξεις των γαλάζιων ψηφοφόρων ως προς τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και προϊόντος του χρόνου εντείνονται οι φυγόκεντρες τάσεις.

  Ένας στους τέσσερις που στις εκλογές του 2019 ψήφισε Νέα Δημοκρατία –όπως σταθερά καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις πριν το καλοκαίρι– δηλώνει ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τις επιδόσεις της κυβέρνησης αλλά και την πολιτική που εφαρμόζει σε μια σειρά ζητήματα.

  Οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν αποστασιοποιηθεί δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να επιστρέψουν στη… βάση τους, αντίθετα βρίσκονται σε αναζήτηση νέας κομματικής στέγης.

  Σύμφωνα με τις έρευνες, η τάση τείνει να –αν δεν έχει ήδηπαγιωθεί, γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα και πυροδοτεί μια έντονη κινητικότητα στον χώρο της Δεξιάς.

  Και αυτό διότι ένα ποσοστό της τάξης του 4% – 6% που έχει εγκαταλείψει τη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να αποτελέσει τη μαγιά για έναν νέο πολιτικό σχηματισμό.

  Αν ο Κυρ. Μητσοτάκης τηρήσει τη δέσμευσή του για εξάντληση της τετραετίας, οι 18 μήνες που απομένουν ως τις εκλογές επαρκούν για την ίδρυση και οργάνωση ενός νέου κόμματος.

  Την ίδια στιγμή, υπάρχουν από τη μία η Ελληνική Λύση και από την άλλη το κόμμα των Φ. Κρανιδιώτη και Θ. Τζήμερου, που περιμένουν να υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της Νέ ας Δημοκρατίας.

  Επιπλέον, μετά τον ξαφνικό θάνατο του Γ. Τράγκα οι πολίτες που είχαν σπεύσει να στηρίξουν το κόμμα του («Ελεύθεροι Άνθρωποι»), το οποίο οι δημοσκοπήσεις μετρούσαν στο 1%, θα στραφούν σε κάποια από τα υφιστάμενα κόμματα στον χώρο της Δεξιάς.

  Στην κινητικότητα που καταγράφεται στον χώρο της Δεξιάς / Κεντροδεξιάς πρέπει να συνυπολογίσει κανείς τα στελέχη, λιγότερο ή περισσότερο προβεβλημένα, που με απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη έχουν τεθεί εκτός των πλάνων του, και θα ακολουθήσουν κι άλλοι μέχρι τις εκλογές.

  Φήμες που δεν διαψεύδονται μέχρι τώρα αναφέρουν ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Μπογδάνος είναι σε ανοιχτή επικοινωνία τόσο με τον Κυρ. Βελόπουλο όσο και με τον Φ. Κρανιδιώτη.

  Με την προοπτική να ενταχθεί σε ένα από τα δύο κόμματα. Ανάλογες διαθέσεις, όπως λέγεται, έχει εκδηλώσει και ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος, τον οποίο το Μέγαρο Μαξίμου έχει βάλει στη μαύρη λίστα και θα μείνει έξω από τις λίστες στις επόμενες ευρωεκλογές.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗparon.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ