Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Άδωνις: «Μόνο με ΠΑΣΟΚ συνεργασία στη δεύτερη κάλπη – Αν ο Ανδρουλάκης πει όχι πάμε σε τρίτες εκλογές»

  Αφού χαρακτήρισε το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής ως «φρικώδες», ο Άδωνις Γεωργιάδης πετάει το «μπαλάκι» μόνο στο ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση, τονίζοντας ότι αν ο Νίκος Ανδρουλάκης πει «όχι» – με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό – τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε τρίτες εκλογές.

  «Οι πρώτες εκλογές είναι εκλογές εξουδετέρωσης μιας παγίδας. Οι συμμαχικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν γρήγορα πράγματα. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έχουν ταχύτητα και η Ελλάδα χρειάζεται ταχύτητα. Η πρώτη κάλπη έχει αλλοιωμένο εκλογικό σύστημα. Η απλή αναλογική είναι φρικώδες εκλογικό σύστημα. Η απλή αναλογική είναι καταστροφικό εκλογικό σύστημα. Αν δεν μπορούσαμε να την εξουδετερώσουμε θα οδηγούσε τη χώρα σε πολυετή ακυβερνησία και τεράστια οικονομική κρίση. Αν δεν είχαμε αυτή τη δύναμη θα μπλέκαμε βαθιά», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχολιάζοντας το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα διεξαχθούν οι πρώτες εκλογές.

  Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Attica TV και στην εκπομπή «Casus Belli» με τους Βασίλη Σκουρή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, είπε: «Το μόνο κόμμα με το οποίο μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ. Αν το ΠΑΣΟΚ πει όχι θα πάμε σε τρίτες εκλογές. Θα κυβερνήσουμε χωρίς πλειοψηφία;».

  Σε ερώτηση που δέχθηκε για το ενδεχόμενο να ασκήσει βέτο ο κ. Ανδρουλάκης σε πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Θα έχει εκλέξει ο λαός τον Μητσοτάκη και ο Ανδρουλάκης θα πει όχι; Δηλαδή αντί να κάνει ο λαός κουμάντο θα κάνει ο Ανδρουλάκης; Αυτό θέλω πολύ να δω να το λέει κάποιος τότε. Στη χώρα υπάρχει ένα αφεντικό. Είναι ο λαός. Πας σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ο λαός λέει ότι θέλω πρώτο τον Μητσοτάκη και θα πει ο Ανδρουλάκης: «δεν ξέρω τι θέλει ο λαός, εγώ θέλω κάποιον άλλον»;.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ