Πολιτική ευθύνη στο έγκλημα στα Τέμπη – Τι λένε οι συγγενείς για τη βουλευτική ασυλία

Το ζήτημα της βουλευτικής ασυλίας θέτουν ξανά οι συγγενείς των θυμάτων στο έγκλημα στα Τέμπη.

Ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-2-2023 διοργανώνει συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 5 Ιουνίου στη 1:30 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα: «Το αίτημα 1.500.000 πολιτών για την τροποποίηση της ποινικής ευθύνης Υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «έχουν συγκεντρωθεί 1,5 εκατομμύριο υπογραφές Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι απαιτούν, κατ’ εφαρμογήν του άρ. 73 παρ. 6 Σ, να συζητηθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων νομοθετικό πλαίσιο ώστε να μην παραμένουν “γράμμα κενό” η ποινική ευθύνη Υπουργών και το σύστημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας».

Παράλληλα ενημερώνουν ότι στη συνέντευξη τύπου θα συμμετάσχουν η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023» Μαρία Καρυστιανού, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός, η Αντιπρόεδρος ΣτΕ ετ. κ. Μαρία Καραμανώφ και ο ;αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ Νίκος Παπασπύρου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 7:30 το απόγευμα, η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης, μέλος του συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023», θα πραγματοποιήσουν ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, σε εκδήλωση που διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για τις προσπάθειές τους για δικαίωση των θυμάτων του αδιανόητου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....