Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν το έγκλημα στα Τέμπη;

Απαντήσεις ζητά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη μεγάλη ποσότητα ξυλολίου που κατασχέθηκε στον Προμαχώνα λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη με 57 νεκρούς, από το βήμα της Βουλής ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, κάνοντας μάλιστα λόγο για συγκάλυψη.

Όσον αφορά στην παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «πιθανόν να υπήρχε ξυλόλιο» στην εμπορική αμαξοστοιχία, την διαπίστωση του Γενικού Χημείου αλλά του κράτους, όπως επίσης και των εμπειρογνωμόνων, ο κ. Κόκκαλης κάλεσε την κυβέρνηση να παράσχει όλα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της μεγάλης έκρηξης που αύξησε τον αριθμό των νεκρών επιβατών στα Τέμπη.

«Από το 2020, εισέρχεται λαθραία στη χώρα μας ξυλόλιο και τολουόλιο. Εισέρχονται χημικοί διαλύτες από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, εκατοντάδες τόνοι από το 2020-2022, μέχρι και δεκαπέντε ημέρες πριν το έγκλημα των Τεμπών, 25 τόνοι. Το τελωνείο, ως όφειλε –προσέξτε- και επειδή είναι δυσχερής –επακριβώς το διαβάζω- η φύλαξη και υπόκειται σε φθορά, το έβγαλε σε δημοπρασία» ανέφερε ο κ. Κόκκαλης από το βήμα της Βουλής και επεσήμανε ότι παραμένει άγνωστο το που βρίσκονται οι κατασχεμένες χημικές ουσίες.

«Ως διά μαγείας, όμως, στη Διαύγεια δεν υπάρχει τίποτα για το ποιος υπερθεμάτισε, ποιος το πήρε. Επαναλαμβάνω, όλη αυτή η ποσότητα από το 2020 -τουλάχιστον από τα έγγραφα τα οποία θα προσκομίσουμε και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο– δείχνει μια αθρόα εισαγωγή χημικών διαλυτών, μεταξύ των οποίων και ξυλολίου στη χώρα μας από τη Βουλγαρία. Εάν δεν υπερθεμάτισε, τότε δεδομένου ότι δεν μπορεί να φυλαχτεί, όπως το ίδιο το τελωνείο παραδέχεται διότι υπόκειται σε φθορά, ποιος άραγε το κατέχει;» ρώτησε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις διαφορετικά, τίθεται θέμα συγκάλυψης.

«Διότι κάνετε τα πάντα για να συγκαλύψετε, ενώ οφείλατε να συνδράμετε και το έργο της δικαιοσύνης αλλά και των υπόλοιπων φορέων. Όσο και να το πράξετε, στο τέλος να ξέρετε ότι η αλήθεια θα λάμψει» τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...

Οι δύο δημοσιογράφοι που ακούγεται ότι θα αντικαταστήσουν την Αναστασία Γιάμαλη στο Kontra Channel

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Όπως...