Ποιοι πήραν το ηχητικό για τα Τέμπη – Τι αποκαλύπτει υπάλληλος που είχε πρόσβαση στο καταγραφικό

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το έγκλημα στα Τέμπη μετά και τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα» για μονταζιέρα στις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ένα κομβικό πρόσωπο, υπάλληλος που είχε πρόσβαση στο καταγραφικό του ΟΣΕ μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και αποκάλυψε ότι αντίγραφα με τα επίμαχα ηχητικά ντοκουμέντα έφυγαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

«Εγώ εντολή πήρα από τον κύριο Κόνδυλα ο οποίος ήταν μαζί με τον κύριο Τερεζάκη και μου το ζητήσανε. Πρώτη, δύο και τρεις του μήνα φεύγανε συνέχεια αρχεία προς διάφορες κατευθύνσεις, αλλά το σίγουρο είναι ότι από την πρώτη μέρα, πήρε ο κύριος Κόνδυλας και δύο του μήνα, τρεις πήρε και ο κύριος Στουρνάρας τα αρχεία», τόνισε ο υπάλληλος του συστήματος καταγραφής του ΟΣΕ, Νίκος Ηλιόπουλος.

Όπως ανέφερε «τα αντίγραφα αυτά που βγαίνουν από εδώ βγαίνουν σε CD δεν μπορούν να πειραχτούν ούτε να κόψουμε κάποια συνομιλία στη μέση».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι συνομιλίες δεν παραδόθηκαν στις αρχές σε CD αλλά σε στικάκι όπως ανέφερε χθες ο προϊστάμενος του Ζαχαρίας Στουρνάρας.

«Ο κύριος Κόνδυλας επικοινώνησε με τον κύριο Ηλιόπουλο, πήρε τις καταγραφές σε φλασάκι φτιάχτηκε συντάχτηκε το γράμμα υπογράφτηκε από τον κύριο Κόνδυλα και τον κύριο πατέρα και πήγε στην διεύθυνση αστυνομίας της Λάρισας. Νομίζω με δικό μας αυτοκίνητο το πήγε ο κύριος Κονδυλας στη Λάρισα», ανέφερε στο Open ο διευθυντής ΔΙ.Σ.Η.Σ.ΗΚ.

Ο Ζαχαρίας Στουρνάρας διευθυντής του συστήματος καταγραφής του ΟΣΕ που φέρεται να έχει λάβει και ο ίδιος αντίγραφο με τα επίμαχα ηχητικά διώκεται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Είχε προφυλακιστεί, αποφυλακίστηκε με καταβολή αποζημίωσης 30.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και επέστρεψε στα καθήκοντα του.

Στις 20 Μαρτίου του 2023 είχε συνοδέψει τον υφυπουργό μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο στο σταθμαρχείο της Λάρισας και μπροστά στις κάμερες είχε διακόψει τον σταθμάρχη την ώρα που έλεγε ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση.

Ο σταθμός OPEN παρουσίασε και το ηχητικό από τη φερόμενη ως μονταρισμένη συνομιλία που δόθηκε στη δημοσιότητα αμέσως μετά την τραγωδία:

 • Μηχανοδηγός IC 62: Λάρισα ακούει;
 • Σταθμάρχης: Ακούει…Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου Νέων Πόρων
 • Μηχανοδηγός IC 62: Ευχαριστούμε πολύ
 • Μηχανοδηγός: Βασίλη φεύγω;
 • Σταθμάρχης: Φεύγεις

Στη συνέχεια παρουσιάζεται η πραγματική συνομιλία μεταξύ του μηχανοδηγού της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας και του σταθμάρχη:

 • Μηχανοδηγός: Λάρισα ακούει;
 • Σταθμάρχης: Ακούει…Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου Νέων Πόρων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε αυτή τη συνομιλία που είναι η πραγματική ο άγνωστος μοντέρ πρόσθεσε ένα ακόμη κομμάτι συνομιλίας που είχε γίνει το απόγευμα της ίδια ημέρας, μεταξύ του σταθμάρχη και του μηχανοδηγού άλλης επιβατικής αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα – Βόλο.

Και για να φανεί ότι πρόκειται για τον μηχανοδηγό της μοιραίας αμαξοστοιχίας αφαιρέθηκε από το ηχητικό το όνομα Σωτήρης, το όνομα δηλαδή του μηχανοδηγού στον οποίο απευθύνεται ο σταθμάρχης:

 • Μηχανοδηγός 2576: Βασίλη..
 • Σταθμάρχης: Σωτήρη πάμε
 • Μηχανοδηγός: Βασίλη φεύγω;
 • Σταθμάρχης: Φεύγεις

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...