Ποια ονόματα «παίζουν» για τη θέση υπηρεσιακού πρωθυπουργού

Η κλασική ρήση, ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», ισχύει και για τις πρόωρες εκλογές, αφού οι πάντες, πολιτικοί, επιχειρηματίες, παράγοντες της αγοράς και ένα μέρος της κοινωνίας – μη νομίζετε ότι όλοι ασχολούνται με τις εκλογές – εξυφαίνονται σενάρια για το πότε θα τις εξαγγείλει, ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες, τι θα γίνει την πρώτη Κυριακή ή τη δεύτερη, ή και την …τρίτη κλπ, κλπ.

Σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση απο την πρώτη Κυριακή αφού το σύστημα ειναι απλή αναλογική, θα έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό κάποιον από τους επικεφαλής των τριών ανωτάτων δικαστηρίων.

Δεν είναι όμως απαραίτητο αυτό, αφού τα κόμματα μπορούν να συνεννοηθούν και να υπάρξει υπηρεσιακός πρωθυπουργός άλλο πρόσωπο, όχι δικαστικός.

Και αυτό γιατί υπάρχει η εκτίμηση, ότι αφού τα ελληνοτουρκικά είναι σε έξαρση, καλό θα ήταν στο τιμόνι της χώρας για 30-40 μέρες να είναι ένα πρόσωπο, έμπειρος στα πολιτικά που μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας κρίσης αν μας «κάτσει καμιά στραβή στη βάρδια».

Όπως χαρακτηριστικά γράφει το topontiki.gr, στο παρασκήνιο πέφτουν πολλά ονόματα. Πρώην υπουργοί, τραπεζίτες, οικονομολόγοι με πολιτική εμπειρία.

Θα συμφωνήσουν τα κόμματα σε αυτήν την επιλογή; Το πιθανότερο, αφού αν συμβεί κάτι, ποιος θα είναι εκείνος ο πολιτικός αρχηγός που θα χρεωθεί μία στραβοτιμονιά στα εθνικά θέματα;

Οπότε, το πιθανότερο είναι να επιλεγεί ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής. Εδώ, ακούγονται πολλά και διάφορα, ακόμα και το όνομα των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Κωστα Σημίτη.

Να το δούμε κι αυτό…

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...