Πλήρης κάλυψη από την κυβέρνηση στα πρόσωπά της για το σκάνδαλο και τα emails και τα Τέμπη

Την πλήρη κάλυψη στην υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, παρείχε η κυβέρνηση για το ζήτημα της διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού προς την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, υπόθεση που ήδη οδήγησε σε τρεις απομακρύνσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιώντς για τις εξελίξεις (ήδη έχουν υπάρξει αγωγές από πολίτες που δέχθηκαν τα επίμαχα emails. Διαβάστε ΕΔΩ) ανέφερε ότι από την έρευνα που πραγματοποίησε η κυβέρνηση διαπιστώθηκε ότι η αποστολή της επίμαχης λίστας έγινε μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου και του Ιουνίου και ότι την περίοδο εκείνη η νυν υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, δεν ήταν καν υπουργός, αλλά υποψήφια βουλευτής και, ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε να έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Επιπλέον, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι, παρότι ακόμα και ο συνήγορος του πρώτου ενάγοντως παραδέχθηκε ότι η διαρροή έγινε μεταξύ των δύο εθνικών εκλογών, και παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της δικαιοσύνης και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εργαλειοποιεί την υπόθεση και, όπως είπε, κινείται επικίνδυνα προσπαθώντας να συνδέσει την υπόθεση με την επιστολική ψήφο, επαναλαμβάνοντας ότι «κουνάνε το δάχτυλο» αυτοί που επιχείρησαν να ελέγξουν τη δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η έρευνα που διεξήγαγε η κυβέρνηση δεν υποκαθιστά τη δικαιοσύνη και ότι δεν υποδεικνύει «ενόχους», ωστόσο έσπευσε να αποδώσει τα πάντα σε «ατομικές συμπεριφορές», προσθέτοντας ότι οι συμπεριφορές αυτές αδικούν και τη δουλειά κάποιων. Παράλληλα, όσον αφορά στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης για το ζήτημα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών που έχει στα χέρια το ΥΠΕΣ, δήλωσε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι η πλήρης προστασία τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι όποιος παραβιάζει το νόμο φεύγει, όπως έγινε ήδη με την κ. Ασημακοπούλου, τον γ.γ. του υπουργείου και τον γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ.

Τέμπη

Όσον αφορά τη χθεσινή απόφαση της επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να στείλει την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών στις επιτροπές TRAN και LIBE, ο Π. Μαρινάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση τρέφει πλήρη σεβασμό στους συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος, ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία απόπειρα συγκάλυψης, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι χτίζει αφήγημα στις πλάτες των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας, αλλά και λέγοντας ότι υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη στην έρευνα – την οποία χαρακτήρισε ως σύνθετη – που διεξάγει η δικαιοσύνη, προσθέτοντας ότι η πορεία της πηγαίνει καλά.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα μιλήσει στη Βουλή την Τετάρτη, οπότε και θα συζητηθεί το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, λέγοντας ότι έχει απαντήσει πλειστάκις για το θέμα και στη Βουλή και αλλού.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η διαδικασία που ξεκινά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα επηρεάσει τη ροή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Ελλάδα, και ότι η κυβέρνηση σέβεται τις διαδικασίες, αν και για τις αιτιάσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, ότι παρεμποδίζεται το έργο της, επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα, η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και οι δικαστές είναι που αξιολογούν πώς θα πραγματοποιηθεί μια έρευνα.

Στέφανος Κασσελάκης

Όσον αφορά στις εταιρείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον κάλεσε να δώσει νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο το Πόθεν Έσχες του στη δημοσιότητα, ώστε να ξεκαθαριστεί τι συμβαίνει, καθώς, όπως είπε, μέχρι στιγμής έχει δώσει πολλές και διαφορετικές εκδοχές για το θέμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...