Πετρέλαιο: Φωτιά στις τιμές βάζουν οι εκρηκτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών του πετρελαίου με το βλέμμα όλων να έχει στραφεί στις ζοφερές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Μετά και τη φονική επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας, την οποία το Ισραήλ αποδίδει σε ρουκέτα της Ισλαμικής Τζιχάντ και η παλαιστινιακή πλευρά σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση, η αγορά βρίσκεται σε αναβρασμό.

Σήμερα οι τιμές του μπρεντ καταγράφουν αύξηση 1,62 δολάρια ή 1,8% στα 91,50 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό ελαφρύ αργό ενισχύεται 1,77 δολάρια ή 2% στα 88,43 δολάρια το βαρέλι.

Την άνοδο στηρίζουν και τα στοιχεία που έδειξαν πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων κατά 4,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 13 Οκτωβρίου. Η συρρίκνωση των αμερικανικών αποθεμάτων ήταν πολύ πιο απότομη από την εκτίμηση των αναλυτών για μείωση κατά 300.000 βαρέλια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;