Πετρέλαιο: Εκτίναξη σε υψηλά έτους – Στα 95 δολάρια το βαρέλι

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από ένα χρόνο, αφού τα αποθέματα αργού στην Οκλαχόμα -βασικό χώρο αποθήκευσης- υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούλιο.

Τα αποθέματα αργού στο Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν στα 22 εκατομμύρια βαρέλια την τέταρτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου – κοντά στο ελάχιστο, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA). Πρόκειται για πτώση 943.000 βαρελιών σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate άγγιξαν τα 95,03 δολάρια το βαρέλι κατά τις ώρες συναλλαγών στην Ασία, ευρισκόμενα το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022. Τελευταία διαπραγματεύονταν στα 94,61 δολάρια το βαρέλι. Το Brent σημείωσε άνοδο 1,05% στα 97,56 δολάρια το βαρέλι.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ΟΠΕΚ προέβλεψε έλλειμμα έως και 3 εκατομμυρίων βαρελιών αργού ημερησίως το τέταρτο τρίμηνο. Με τη ζήτηση στις ΗΠΑ και την Κίνα να αποδεικνύεται ανθεκτική, πολλοί στην αγορά βλέπουν τώρα το πετρέλαιο 100 δολαρίων ως αναπόφευκτο, ακόμη και όταν τα ράλι του δολαρίου και οι ανησυχίες για τα υψηλά παγκόσμια επιτόκια εξακολουθούν να υφίστανται.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Η αλήθεια για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τι θα συμβεί (λογικά) στο αυριανό ντέρμπι

Γράφει ο Πρόεδρος ΠΑΕ *Η ιδιότητα του μετά Χριστόν προφήτη...