Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Βαλυράκη: Κατέθεσαν οι δύο ύποπτοι ψαράδες

Με καθυστέρηση σχεδόν επτά μηνών μετά τον τραγικό θάνατο του Σήφη Βαλυράκη κατέθεσαν χθες ως ύποπτοι για την εμπλοκή τους σε επεισόδιο με τον πολιτικό δύο ψαράδες τους οποίους έχει κατονομάσει αυτόπτης μάρτυρας από τον περασμένο Απρίλιο.

Εναν μήνα προτού λήξει η θητεία του και ενώ η οικογένεια του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ έχει υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο για τις εγκληματικές καθυστερήσεις των αρμόδιων Αρχών, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας Δημήτρης Προκοπίου διέταξε τη λήψη ανωμοτί καταθέσεων από τους δύο αλιείς.

Τους ψαράδες κατονομάζει ο ένας από τους δύο αυτόπτες μάρτυρες ως δράστες του επεισοδίου με τον πρώην υπουργό, τη μοιραία ημέρα της 24ης Ιανουαρίου στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας όπου έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, οι δυο τους λογομάχησαν με τον 78χρονο πολιτικό, ο ένας από αυτούς τον απώθησε με ένα κοντάρι και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Η συνέχεια είναι γνωστή: Ο Σήφης Βαλυράκης έπεσε στη θάλασσα και τραυματίστηκε θανάσιμα από την προπέλα του φουσκωτού του, σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Espresso».

Δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας είχε επίσης καταθέσει από την πρώτη στιγμή στο Λιμεναρχείο Ερέτριας για τη λογομαχία του πολιτικού που επέβαινε στο φουσκωτό του και δύο ψαράδων που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος, αλλά δεν τους είχε κατονομάσει. Οι δύο μαρτυρίες δεν είχαν αξιοποιηθεί από την αρμόδια λιμενική Αρχή και, παρότι ελήφθησαν αλλεπάλληλες μαρτυρικές καταθέσεις από αλιείς και κατοίκους της περιοχής, δεν εντοπίστηκαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος των δύο που κατονομάζει ο μάρτυρας.

Τελικά, οι ψαράδες κατέθεσαν χθες ως ύποπτοι και αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις από τον εισαγγελέα που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες και προβάλλουν άλλοθι για τη στιγμή που σκοτώθηκε ο 78χρονος πολιτικός.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, Γιάννης Παγορόπουλος, δήλωσε στην «Espresso»: «Περιμένουμε να δούμε τις καταθέσεις, τι έχουν πει, και στη συνέχεια τι θα κάνει ο εισαγγελέας. Θα ασκήσει ποινική δίωξη;»

Παρότι η υπόθεση διερευνάται έστω με καθυστέρηση μηνών, η οικογένεια είναι απογοητευμένη, καθώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος από τις διωκτικές Αρχές. Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι η Google δεν διαθέτει πλέον στις ελληνικές Αρχές στοιχεία με τα σκάφη που έπλεαν στο ίδιο σημείο με το φουσκωτό του Βαλυράκη τη μοιραία στιγμή, καθώς σβήνει τα ψηφιακά αρχεία της έπειτα από διάστημα έξι μηνών.

Μετά την αναφορά στον Αρειο Πάγο για την καθυστέρηση στη διερεύνηση της υπόθεσης, ο επιθεωρητής αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Περπατάρης διενεργεί έρευνα για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες του εισαγγελικού λειτουργού, η θητεία του οποίου λήγει τον Σεπτέμβριο. Ο εισαγγελέας είχε υποβάλει αίτημα αποχής από την πολύκροτη υπόθεση λόγω της αμφισβήτησής του από την οικογένεια Βαλυράκη.

Ομως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας απέρριψε το αίτημα, κρίνοντας πως πρέπει να συνεχίσει τον χειρισμό της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....