Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  «Δεν θα μείνω άλλο σιωπηλός…»: Ο μεγάλος κίνδυνος που βλέπει ο ΠΟΥ στην τρίτη δόση του εμβολίου

  Πλούσιες χώρες -συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, της Βρετανίας, της Δανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών- έχουν ξεκινήσει ή εξετάζουν σχέδια να προσφέρουν τρίτες λήψεις εμβολίων δύο δόσεων σε ευάλωτες ομάδες υπηκόων τους, όπως ηλικιωμένους ή άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, κάτι που δεν βλέπει με καλό μάτι ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς.

  Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του: «Δεν θα μείνω σιωπηλός όταν οι εταιρείες και οι χώρες που ελέγχουν τα παγκόσμια αποθέματα εμβολίων πιστεύουν ότι οι φτωχές χώρες του κόσμου πρέπει να ικανοποιηθούν με τα υπολείμματά τους».

  Σύμφωνα με τον Οργανισμό, μέχρι τώρα έχουν χορηγηθεί 5,5 δισεκατομμύρια εμβόλια για τον κορονοϊό, αλλά το 80% αυτών ήταν σε χώρες με ανώτερο και μεσαίο εισόδημα. Οι πλούσιες χώρες έχουν επίσης προσφερθεί να δωρίσουν 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων σε άλλες φτωχότερες χώρες, αλλά κάτω από το 15% αυτών των δόσεων «υλοποιήθηκαν».

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗinstanews.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ