Πατέρας θυμάτων στα Τέμπη: «Μεγάλη ασέβεια του Μητσοτάκη, έπρεπε να ήταν και οι 300 στη Βουλή»

«Δεν έγινε μπάζωμα στην περιοχή του δυστυχήματος, έγινε ξεμπάζωμα. Ξημερώματα, φορτηγά ολόκληρα πήραν μπάζα από την περιοχή και τα άφησαν σε συγκεκριμένο σημείο», ανέφερε ο Δημήτρης Πλακιάς, πατέρας της Αναστασίας και θείος των δίδυμων ξαδελφών της από την Καλαμπάκα, που βρήκαν τραγικό θάνατο στο έγκλημα των Τεμπών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλακιάς τόνισε αρχικά πως «o Καραμανλής, αν θέλει, να έρθει να βάλει στην Καλαμπάκα για βουλευτής, να δούμε αν θα βγει κι όχι στις Σέρρες».

Επιπλέον επισήμανε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Ο πρωθυπουργός χθες έδειξε μία μεγάλη ασέβεια και στα 57 θύματα, αλλά και όλοι οι βουλευτές που ήταν απών. Θα έπρεπε να ήταν εκεί και οι 300 βουλευτές. Ήταν τέτοια μέρα ακριβώς, Τρίτη-Τετάρτη μετά την Καθαρά Δευτέρα του 2023, όταν ο πρωθυπουργός ήρθε και μας πήρε μια αγκαλιά όταν είμαστε στο νοσοκομείο και αγωνιούσαμε τότε για τα παιδιά μας. Ακριβώς έναν χρόνο μετά, δεν ήρθαν στη Βουλή να αφήσουν ένα λουλούδι. Μία μεγάλη ασέβεια και από τους 300».

«Είδαμε χθες τον Βορίδη, γιατί δεν μπορώ να τον πω κύριο, να μας κουνάει κι αυτός το δάχτυλο χθες. Αν ήθελε να είναι δικηγόρος να καθόταν στην Νομική, γιατί πήγε στην Βουλή;», είπε στη συνέχεια, ενώ προχώρησε και σε μία αποκάλυψη, αναφέροντας ότι «δεν έγινε μπάζωμα στην περιοχή του δυστυχήματος, έγινε ξεμπάζωμα. Ξημερώματα, φορτηγά ολόκληρα πήραν μπάζα από την περιοχή και τα άφησαν σε συγκεκριμένο σημείο. Έχουμε κάνει έρευνα. Είναι ντροπή τους, που κανένας από την εξεταστική δεν έχει πάει στα Τέμπη».

Ο κ. Πλακιάς είπε επίσης πως «την έρευνα των ζωντανών την έκλεισε ο κ. Πλεύρης και λέω πάντα αλήθειες. Όταν βγήκε η τελευταία κοπέλα ζωντανή και τον ρωτήσαμε, μας είπε με θάρρος “οι έρευνες για τους ζωντανούς τελείωσαν”. Τι μας λένε για 3 και 5 μέρες μετά; Τον κ. Πλεύρη δεν τον ρωτάνε εκεί στη Βουλή;».

«Αυτή τη στιγμή, κανείς από τους συγγενείς δεν μπορεί να θρηνήσει. Μα έχουν κάνει τον θυμό, οργή. Όταν έχεις οργή, δεν μπορείς να θρηνήσεις. Όταν κλείσουμε στη φυλακή αυτούς που πρέπει, θα μπορέσουμε πλέον να πενθήσουμε τα παιδιά μας. Η Δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή κάνει πολύ καλή δουλειά, αρχίζει και δουλεύει πάρα πολύ. Περιμένουμε να τελειώσει η έρευνα όλη, να ξεκινήσουν τα δικαστήρια και μετά στις Βρυξέλλες θα δείτε από την πλευρά των οικογενειών ένα τσουνάμι από στοιχεία», κατέληξε ο κ. Πλακιάς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...