Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  EUObserver: Ο Αβραμόπουλος συναντούσε ευρωπαίους αξιωματούχους ενώ πληρωνόταν από τη ΜΚΟ

  Ο ευρωπαϊκός Observer δημοσιεύει ένα σκληρό άρθρο κατά του Δημήτρη Αβραμόπουλου, έχοντας μάλιστα συγκεντρώσει όλες τις συναντήσεις που είχε με ευρωπαίους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην «σκοτεινή» ΜΚΟ του προφυλακισμένου Παντζέρι.

  Γράφει συγκεκριμένα:

  Ο πρώην επίτροπος της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε συναντήσεις με τους αντιπροέδρους της Κομισιόν της ΕΕ την περίοδο που πληρωνόταν από την Fight Impunity, τη ΜΚΟ που συνδέεται με τις καταγγελίες για διαφθορά του Κατάρ.

  Η φωτογραφία που συνοδεύει το αφιέρωμα του EUObserver στον Αβραμόπουλο

  Σε δήλωσή της την Τρίτη (20 Δεκεμβρίου), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι οι πρόσφατες συναντήσεις του Αβραμόπουλου που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της Βέρα Γιούροβα και του Γιοχάνες Χαν ήταν “ιδιωτικού χαρακτήρα“.

  Συναντήθηκε με εννέα επιτρόπους της ΕΕ ενώ βρισκόταν στο μισθολόγιο Fight Untunity (γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας)

  Αλλά ο Αβραμόπουλος είχε επίσης συναντήσεις με αντιπροέδρους της Επιτροπής τον Νοέμβριο του 2021, πριν από τη λήξη της διετούς περιόδου «παύσης» του την 1η Δεκεμβρίου 2021.

  Ως περίοδος παύσης λογίζεται η περίοδος του απαγορεύει να ασκεί πίεση στους Ευρωπαίους Επιτρόπους για λογαριασμό της ΜΚΟ για θέματα για τα οποία ήταν υπεύθυνος κατά τη διάρκεια της θητείας του.

  Και οι συναντήσεις που σχετίζονται με την πολιτική της ΕΕ μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο εάν οι λομπίστες βρίσκονται στο μητρώο διαφάνειας της ΕΕ, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων ομάδων ειδικών συμφερόντων.

  Η ΜΚΟ Fight Impunity δεν ήταν σε αυτό το μητρώο.

  Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ότι δεν υπάρχει γενική απαγόρευση για τον Αβραμόπουλο να συναντά επιτρόπους ή το προσωπικό τους.

  Το ερώτημα τέθηκε επειδή ο πρόεδρος της Fight Impunity, Ιταλός πρώην σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Antonio Panzeri, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή μαζί με τον πρώην κοινοβουλευτικό βοηθό του, Francesco Giorgi.

  Το σκάνδαλο διαφθοράς τους φέρεται να εκτείνεται και σε διαπραγματεύσεις επιρροής στο Μαρόκο.

  Ο Αβραμόπουλος υπηρέτησε ως Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ από το 2014 έως το 2019 και ασχολήθηκε με θέματα όπως η μετανάστευση και η ασφάλεια.

  Συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της Fight Impunity μαζί με την πρώην επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, την Ιταλίδα γερουσιαστή Έμα Μπονίνο και την πρώην ευρωβουλευτή Σεσίλια Βικστρομ. Είπε ότι ο ρόλος του ήταν εντελώς τιμητικός χωρίς εκτελεστικές ή διοικητικές ευθύνες.

  «Για τη συμμετοχή μου και την αποζημίωση που θα τη συνόδευε, ζήτησα την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία μου έδωσε γραπτώς η πρόεδρος [Ούρσουλα] φον ντερ Λάιεν», είπε.

  Η ιταλική εφημερίδα La Stampa αποκάλυψε ότι το Fight Impunity του πλήρωσε 60.000 ευρώ για τη δουλειά του μεταξύ Φεβρουαρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2022.

  Εκείνο το διάστημα είχε συναντήσεις με εννέα Επιτρόπους της ΕΕ.

  «Επίσκεψη στις Βρυξέλλες και συναντήσεις με καλούς φίλους και συναδέλφους από την @EU_Commission», είπε στο Twitter τον Νοέμβριο του 2021.

  Το tweet δείχνει φωτογραφίες του μαζί με Ευρωπαίους Επιτρόπους, είτε στέκονται σε ένα γραφείο είτε δίπλα σε σημαίες της ΕΕ.

  Αυτό περιλαμβάνει τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο Frans Timmermans και Margrethe Vestager, καθώς και τους αντιπροέδρους Maroš Šefčovič, Věra Jourová, Margaritis Schinas και τους επιτρόπους Stella Kyriakides, Mariya Gabriel, Ylva Johansson και Johannes Hahn.

  Η Στέλλα Κυριακίδη είπε ότι συζήτησαν για την πανδημία Covid-19.

  Δεν είναι σαφές ποια άλλα θέματα συζητήθηκαν.

  Τον Ιούλιο, δημοσίευσε μια άλλη φωτογραφία του στο Twitter σε διακοπές στην Ελλάδα με τον επίτροπο προϋπολογισμού της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν.

  Και τον Οκτώβριο, έγραψε στο Twitter ότι είχε δείπνο με την επίτροπο διαφάνειας της ΕΕ, Věra Jourová.

  Οι αποκαλύψεις έρχονται επίσης σε μια περίοδο που ο Αβραμόπουλος διεκδικεί να γίνει ο επόμενος ειδικός εκπρόσωπος της ΕΕ για τις σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου.

  Ο Αβραμόπουλος έκτοτε κατηγόρησε τους ανθρώπους στην Ιταλία ότι προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν την εικόνα του σχετικά με την Fight Impunity προκειμένου να αποδυναμώσουν τις πιθανότητές του να πάρει τη θέση. Άλλοι υποψήφιοι είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας Γιαν Κούμπις, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο και ο πρώην Κύπριος επίτροπος Μάρκος Κυπριανού.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ